Prin Bucurestiul Meu, un proiect de dat exemplu

Articol din categoria: atitudini


Brailean fiind de origine, am incercat sa aflu cam tot ce inseamna istoria orasului din care provin si spun ca in mare masura am reusit. De la istorie, traditie, evenimente importante care s-au intamplat de-a lungul vremii in orasul care m-a gazduit vreme de multi ani.

Numai ca de ceva vreme incoace, Bucurestiul este orasul care m-a adoptat si care m-a primit fara sa riposteze in nici un fel, astfel ca ma simteam oarecum dator sa aflu cate ceva si despre istoria lui. Invitatia Corinei a picat oarecum la marele fix, pentru ca in afara de istoria Casei Poporului si un pic despre Hanul lui Manuc nu prea stiam, spre marea mea rusine.

Despre cele mai importante informatii pe care le-am aflat sambata am scris deja aici.

Acum vreau doar sa  subliniez de ce un astfel de proiect este laudabil. Pentru ca alaturi de Redescopera Romania, care isi propune cam acelasi lucru numai ca la nivel macro,  Prin Bucurestiul Meu a creat un precedent mai mult decat frumos. Ideea de a-ti descoperi orasul in care stai si de care probabil spui ca te-ai saturat poate ascunde povesti si taine nestiute. Sau poate pur si simplu cladirile pe langa treci zilnic incep sa fie mai frumoase dupa ce aflii ca in ele au avut loc evenimente care au schimbat cursul istoriei.

Proiectul este cu atat mai frumos cu cat si alte orase cum ar fi Timisoara, Cluj, Sibiu sau Arad l-au preluat si deja sunt si ei la a doua editie. Ar fi frumos sa vedem un astfel de eveniment in fiecare oras, cel putin o data. Pentru ca pe langa descoperirea istoriei urbei exista posibilitatea de a socializa si a intalni oameni misto, care vin din toata tara si care pot duce povestea orasului mai departe de granitele lui.

Si cum totul este bine atunci cand se termina cu bine, asteptam cu interes si editia a IIIa de PrinBucurestiuMeu.
Multumesc pentru invitatie si pentru ca m-au facut sa fiu turist in orasul meu : Corinei GeorgescuParalela 45LaserMaxx Romania,  Groupon Romania si intregii trupe de vizitatori frumosi si nebuni cu care am tot povestit cate in luna si-n stele .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.