Prima oară în Maramureș

Articol din categoria: andreiu

Am dat o fugă de doar trei zile în Maramureș, la Breb, unde a avut loc Festivalul de Marketing de la Breb. O locație inedită, pentru un eveniment inedit, pe care nu aveam cum să-l ratez., mai ales că a fost prima experiență mai departe de Cluj, atât de departe, în Nord.

Am descoperit altă lume, total opus cu ce am trăit eu până acum, în slalomul meu dintre orașe.

Oameni liniștiți, așezați, normali cu capul, veseli, primitori. Muncesc mult, dar muncesc în tihnă.

Am descoperit complexul lui Florin Vale, Casa din Vale, care are câteva casuțe tradiționale maramureșene, pe care le aduce din alte părți și le reconstruiește acolo.

Casele sunt mici, pentru un om de 1.90, dar superbe și foarte bine dotate, cu baie proprie și bucătărie mică. Are și internet peste tot, dar aproape că nu am avut nevoie de el.

Și are și horincă bună.

Am mâncat la Breb 148, un bistro local administrat de 2 oameni foarte mișto: Irina și Radu. Mâncare senzațională, deloc scumpă, am mâncat niște chestii senzațional de bune, ciorbe clocotite și dulciuri realizate în casă.

Au și o afinată incredibil de bună, sigur mai dau pe acolo.

Dezavantajul e că e departe, foarte departe de București. Faci 4 ore cu avionul până acolo, dacă te preia cineva de la aeroport din Baia Mare. Sau faci 11 ore cu mașina, dacă te riști să tai toată țara la volan.

Oricum ar fi, merită drumul. Dar merită să mergi și să stai acolo măcar 5 zile, să te încarci cu energie, cu calm, cu liniște, să asculți vacile mugind seara și cocoșii dimineață.

Dar mi-a plăcut tare, mă mai duc acolo, cu tot cu fete!

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Prima oara? Pacat..
  Maramuresul nu mai e ce a fost. Acum douazeci de ani nu vedeai in MM case cu bare de inox si masini cu volan pe dreapta. Am fost in Breb in vara lui 2019 si am fost dezamagit. De mancat, da, se mananca bine, dar atat.

  • #2 Comentariu nou

   @CatalinR
   Maramuresul cu toate neajunsurile ( sesizate de Tine ) nu va ajunge Strehaia de Romania, zi merci de asta!

 2. #3 Comentariu nou

  Păcat ca nu mai functioneaza potcovaria lu’Covaci, sa vadă cetățenii din alte locuri cum se fac potcoavele și se potcovesc caii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.