De ce încă îmi place George de la BCR

Articol din categoria: andreiu, promo

Săptămâna trecută am participat la TechXpert Hub powered by George, un eveniment care se întâmplă cam anual și este organizat de BCR. Au mai fost și alți invitați, de la Bitdefender, Microsoft și KPMG. S-a dezbătut mult, despre cum băncile sunt în competiție directă cu fintech-urile și cum atacurile informatice de tip ransomware s-au înmulţit cu 400%, iar industria de cybercrime în acest moment este evaluată la 3 miliarde de dolari. Ca să înțelegem un pic de ce tot primim mailuri de phishing.

Pe lângă cele de mai sus, niște chestii interesante mi s-au părut astea de mai jos:

 • George are peste 1,15 milioane de utilizatori activi, iar numărul de tranzacții în aplicație a crescut cu 70% în T1 2021 față de T1 2020.
 • George oferă online cele mai multe produse specifice de retail banking (conturi curente, economisire, creditare și asigurări). Lansate în ecosistemul George în 2020 ca produse unice pe piața bancară, 48% din totalul cardurilor de credit și 61% din totalul produselor de tipul descoperit de cont sunt acordate prin canale digitale. 
 • În plus, 40% din creditele de nevoi personale din T1 2021 au fost acordate 100% digital, în creștere cu peste 30% față de același trimestru al anului trecut.
 • BCR este singura bancă care a oferit o soluție 100% online de amânare a ratelor, 60% din totalul cererilor fiind realizate prin George. Mai mult decât atât, unul dintre serviciile completare celui care asigură deschiderea conturilor George a fost cel de consultanță financiară personalizată video și digitală pentru persoane fizice.
 • George este aplicația bancară cu cel mai mare rating din România, în magazinele App Store și Google Play, iar 9 din 10 clienți folosesc varianta de mobil George. Asta ne demonstrează că George este cu adevărat primul banking inteligent cu care se identifică clienții. Eu am aflat de curând că îl pot accesa și din browser.

  De la lansare și până în prezent, au fost adăugate peste 240 de funcționalități noi în George. Cele mai recente funcționalități George pentru utilizatori sunt:
 • Google Pay – înrolarea cardurilor direct din George 
 • Multibanking – opțiune prin care clienții își pot vizualiza toate conturile, inclusiv cele deținute la alte bănci 
 • Rambursare anticipată a ratelor de credit – încă o experiență completă din punct de vedere al creditării
 • Achiziție de produse de securitate digitală – au deschis ecosistemul către produse non-bancare, cu o ofertă specială de achiziționare pentru licența Bitdefender
 • Vizualizare pensii – afișarea conturilor de pensie, Pilonul 2 și Pilonul 3, de la BCR Pensii
 • Actualizarea datelor (KYC)  – posibilitatea de a actualiza datele persoanele direct în aplicație
 • Card de credit – obținerea unui card de credit 100% online direct în George
 • Descoperit de cont – posibilitatea de a activa 100% online o rezervă de bani (descoperit de cont)

Am mai mult de 1 an jumate de când îl folosesc, încă îl voi folosi, aștept să apară și George pentru persoane juridice, ca să mut tot la el. Pentru că oamenii investesc, dezvoltă, sunt atenți la nevoiel pieței, ascultă consumatorii, tot.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Este George și pentru PJ. Eu îl folosesc de câteva luni – cred că am fost beta tester pentru el. Mai are niște hibe mici de rezolvat dar nu e nici pe departe la fel de smart ca varianta pentru PF.
  Am în același timp și ING pentru PF/PJ dar în ultima vreme parcă lucrează cu picioarele la aplicație cei de la ING.

  • #2 Comentariu nou

   am 5 ani de cand sunt ing free. acum am raiffeisen pt pj. not the brightest, dar iti faci treaba

 2. #3 Comentariu nou

  Acum știu ca ai sa te superi pe mine, dar la HUB-urile alea se învață să se publice asemenea materiale nesemnalizate cu P ? Da, știu, undeva, cam ca la contractele de la…..bănci, este trecut pe undeva, promo. Fara supărare.

  • #4 Comentariu nou

   este in categoria de promo, folosesc produsul, daca citesti in spate o sa vezi multe articole despre george. si ma gandesc ca daca pun patreon, nu te-ai fi grabit sa-mi lasi un comentariu in care sa-mi atragi atentia ca e prea mica subscriptia. no offence, dar blogul nu se sustine cu aer

 3. #5 Comentariu nou

  Eu înțeleg toate astea foarte bine. Numai că parcă lăsăm impresia ca vrem sa facem o lume mai bună, dar când vine vorba sa punem un P cinstit, îl ascundem pe undeva.

  • #6 Comentariu nou

   daca iti zic ca nu am luat nici un ban pe articolul asta, ma crezi? si ca am o categorie intreaga, e in header sus, #promo, unde vezi toate chestiile pe care le promovez, pe bani sau nu, acolo? explica-mi cum ascund chestiile, ca nu-mi dau seama

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.