„Situația este mult mai relaxată decât speculează mass-media internațională”

„Nu-mi vine să cred că asta e Coreea de Nord. Atât de modernă!!!”

„Ești sigură că ești în Coreea de Nord? Nu!!”

„E prea luxoasă, sincer”

„Suntem in Coreea de Nord sau in Singapore? It’s much more luxury than Dubai”

„Lasând la o parte tenta politică, este ceva ce îți taie respirația”

Dar, să nu judecăm prea aspru
ATENTIE!! Acest vlog arata doar CE AM PUTUT filma si DOAR exact ceea ce am VAZUT noi in Coreea de Nord. NU contestam, dar nici nu confirmam toate lucrurile vehiculate de mass-media privind aceasta tara. In nici un caz NU vrem sa facem PROPAGANDA regimului de la Phenian. Filmul arat DOAR exact ce puteti vedea si experimenta daca veti merge ca turist in Coreea de Nord!

Vlogul nostru nu e sponsorizat de nici un guvern sau companie privata.
Filmul reflecta strict calatoria noastra in Coreea de Nord din septembrie 2018, fara nici o pretentie de a
face politica pro sau contra unui anume regim.

 

Așa arată propaganda proastă, inutilă, făcută dintr-un hipsterism masiv, din disperarea de a atrage views.

Ce m-a amuzat cu adevărat pe mine a fost paragraful ăsta de mai jos:

Jurnalistii nu au acces in RPDC decat STRICT sub controlul dictaturii. Noi am fost ca TURISTI . Si ca turist, in momentul in care mergi cu agentia de turism din China trebuie sa semnezi o groaza de hartii si clauze. Cea mai nasoala referitor la filmat si la ce poti reda este ca NU ai voie sa apari ulterior la TV sa spui ce ai vazut sau auzit si NU ai voie sa faci un film la nivel de jurnalist profesionist sau de investigatie. Daca firma chineza pierde contracte de turism in Coreea din cauza ca guvernul RPDC se supara cu te-au dus pe tine ca junrnalist incognito esti pasibil de plata despagubiri imense. Asadar tot ce mi s-a permis a fost sa fac un reportaj STRICT turistic, in care am avut voie sa arat doar ce se vede si nu am avut voie sa mentionez chestiile pe care le banuiesc, le-am citit pe net sau le-am auzit acolo. Asadar este evident ca nu pot reda in film ce mi-au povestit ghizii coreeni intre 4 ochi la o bere.

 

Deci practic nu am voie să redau pe bune ce am văzut, trebuie totul cosmetizat ca firma de turism chineză să nu piardă contractul, că altfel e deranj, DAR NOI NU FACEM PROPAGANDĂ!

Nu, faptul că arăți tot ce e cool, mișto, wow, numai superlative, nu e propagandă, e o relatare obiectivă de la fața locului.

Ca substanță de contrast, vă recomand clipul de aici, făcut pe bune