O să sune ciudat

Articol din categoria: andreiu

O să sune ciudat, chiar ca o gândire de bătrân. Foarte posibil să fie așa, am înțeles că bătrânețea e o chestie care vine odată cu vârsta, dar nu pot să nu mă uit în jurul meu și să constat că lucrurile au luat-o un pic aiurea, atât local cât și global, cel puțin cu oamenii din industria comunicării/digital/online.

Zicea bine Sorin Tudor într-o discuție, că marele dezavantaj pe care îl aduce social media cu ea este faptul că acum pot vorbi toți, fără nici o limită/restriște, nu contează cât de mult ne pricepem sau nu, suntem experți în orice. Sau în cu totul alte probleme decât zona noastră de expertiză.

A dispărut respectul nu față de cei mai bătrâni, ci față de cei mai experimentați. Mă uitam zilele trecute la un băiat cum îl făcea, voalat, ce-i drept, pe Tudor Galoș habarnist și îl persifla foarte superior și-l trimitea să get a snickers, extrem de relaxat și lejer, într-o discuție unde Galoș are câțiva ani lumină de experiență avans în fața lui, respectiv marketing și comunicare.

O fi deprofesionalizare, o fi ceva în aer, dar mai citeam prin ceva interviuri cum un om de digital de la brand își propune în 2019 să comunice cu un public deja targetat.

I-a sărit lumea lui Neștian în cap ieri că o arde superior cu articolul ăsta, în care spune niște adevăruri și prezintă oarecum cum e de cealaltă parte a lumii frumoase dintre influenceri. Doar că dincolo de a-l bate pe Neștian pe cruce, care totuși, a realizat mai mult decât 90% din frumoșii și frumoasele instagramului, eu n-am văzut să vină nimeni cu o campanie coerentă, corectă și focusată pe obiective/rezulatate de multă vreme. Totul se rezumă la niște poze mișto, la o activare cool cu influenceri, toate pierdute în volatilitatea unor story-uri care dispar în 24 de ore. În fine, nu judec pe nimeni, fiecare cu strategia lui.

Am mai avut ocazia, tot anul ăsta, să citesc pe un site al unei agenții că „Tacticile bine gandite conduc spre succes”. Ce strategie, ce fir roșu, în tactici stă succesul. Tactică peste tactică până încropim ceva. 

Enough for now. Pe vremea mea era altfel. Dar ce mai știm noi, bătrânii?

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Alex Negrea a început o chestie destul de inedită anul acesta. Newsletter pe Whatsapp cu știri și articole din domeniul social media. Nu știu cât de experimentat e în domeniul acesta, dar pare că are succes…https://bit.ly/2DbuvOg

  • #2 Comentariu nou

   Nu stii cat de experimentat Alex Negrea in domeniul acesta, fiind vorba de domeniul digital/social media?

  • #3 Comentariu nou

   L-am văzut prima dată la Webstock anul trecut. Nu știu care sunt prețurile pentru cursuri de social media, dar 400 eur mi se pare multicel.

  • #4 Comentariu nou

   Până la urmă, cine este Alex Negrea și ce proiecte are el în online?

  • #5 Comentariu nou

   E de departe cel mai bun in domeniul lui, super profesionist, recomand 🙂

  • #6 Comentariu nou

   *cel mai bun cititor de social bakers

   am corectat eu.

 2. #8 Comentariu nou

  Anul trecut am stat intr-o seara la povesti la o terasa in Unirii (Timisoara) cu Alex Negrea, cu Oltea si cu Cristina. Venisem acolo la un blogmeet cu alta gasca dar la masa celor 3 se discutau chestii care m-au facut sa nu mai plec. Plus, vinul lor era si mai bun. 🙂
  Superba seara aia, plina de invataturi si sfaturi pentru mine!

 3. #9 Comentariu nou

  A nu se înțelege că am ceva cu Tudor Galoș & că îi iau partea puțeipalmiste care-l lua de sus, strict la credibilitate întreb (și valabil și pentru alții de aceeași arie de muncă): câte corporații române a înființat/coordonat și dus până pe liste mondiale dl Galoș? Eu nu găsesc niciuna, și suntem o țară care găsești la fiecare colț câte un „spăshializt”.

  Zici că observi aiureala din prisma bătrâneții, Andrei… e îndeajuns să analizezi, mai bine, pe partea între „who put their money where their mouth is” și „spot the snake oil conmen”.
  Suntem atât de plini de specialiști, încât te miri de ce România o duce atât de rău și de ce nu e în G-7, de exemplu. Aiurea, nu?

  E ca în bancul ăla amar, cu armata; de ce nu aruncă cu mâncare soldații români în cantină, să se joace? Fiindcă riscă să lovească generali.

  • #10 Comentariu nou

   bai, una peste alta, Galos a fost mk manager in Microsoft, nu la vreun butic. Si a mai si performat cat a fost acolo. nu am obiceiul sa laud oameni aiurea sau pe care nu-i cunosc suficient de bine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.