Mă amuză că din când în când apar niște mișcări d-astea unioniste, care scot naivi în stradă, fac scandal să spargă zidul de jandarmi, că ei sunt liberi și eroi și vor unire.

Hai să vedem despre ce vorbim:

  • o gașcă de oameni, insignifiantă, care la orice sondaj de opinie intră în marja de eroare țipă sus și tare după unirea României cu Moldova
  • în Moldova, toate sondajele pentru apropiatele alegeri prezidențiale îl dau ca învingător categoric pe Igor Dodon, un om foarte apropiat de Moscova și cu puternice convingeri proruse. Declarat, asumat, nu doar simple bănuieli. Omul a spus în multe rânduri că o apropiere de Rusia le-ar face mult bine.
  • În momentul ăsta, Dodon are aproape de 40% intenție de vot.

Moldovenii nu dau doi bani pe România. Cei care vor unire, o vor doar pentru că vor putea accede mult mai ușor în UE și Schengen. Atât.

Altfel, suntem buni când dăm burse la facultăți, licee și oferim cetățenii. Dar nu-mi spuneți mie că o țară care votează majoritar cu prorușii își dorește unire cu România.

Și să nu-mi spuneți mie că „vai, poporul nu știe ce e bine pentru el, săracii sunt spălați pe creier, d-aia votează așa”. Dacă le-ar fi rău, ar apuca-o în altă direcție. Meanwhile, le e bine așa.

Și am o părere bună despre moldoveni, având destui amici/prieteni de acolo. Oameni de toată isprava, care nu pierd timpul urlând tâmpenii unioniste, ci care își văd de treaba lor, în legea lor moldovenească.