O posibilă soluție pentru un metrou și mai civilizat

Articol din categoria: economics

Metroul din București este cu mult peste cel din multe orașe europene, la multe capitole. Dacă în trenuri condițiile sunt mai mult decât ok, mai are scăpări la fauna ce populează căile de acces în stații. Unul dintre exemple fiind la Unirii1, ieșirea spre centrul vechi, unde sunt tot felul de dubioși care stau și atârnă acolo, cerșesc o țigară, se leagă de oameni și așa mai departe.

Și mă gândeam aseară cum ar fi ca turnicheții de acces să fie montați exact la intrarea în stație, imediat după scări și să nu mai trebuiască să mergi 100 de metri printre boschetari până ajungi la punctul de taxare. Unde sunt ușile care se închid noaptea să fie și turnicheții de taxare.

Știu, sunt mici buticuri acolo care vând diverse. Le lași accesul liber de la 06:00 la 08:00 pentru aprovizionare.

Știu, mai sunt pasaje de trecere, cum e la Basarab, pe sub calea ferată. Taxă de acces. Nu vrei să ocolești? Plătești 2,5 lei și aia a fost.

Doar niște gânduri de om care ar lăsa oricând mașina acasă pentru transportul în comun.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Întradevăr stațiile arată mai bine decât în alte țări, dar din păcate sunt mult mai multe de reparat pe lângă boschetari. Trebuie să lucrăm puțin mai intens și la educarea călătorului care de cele mai multe ori e un cioban urban.

 2. #2 Comentariu nou

  You know nothin’ John Snow, dacă vrei să trăiești dur ia liftul de la gara de nord până la suprafață. Asigură-te ca ești răcit și ai nasul înfundat.

 3. #3 Comentariu nou

  Statiile, metrourile, scaunele, mersul metroului arata muult peste nivelul altor tari. Si la paris, Bruxelles, Amsterdam, Londra etc. vazui mai multi cersetori ca in Bucuresti 🙂 .
  Ca e loc de imbuntatatit, ok, asta insa e musai sa se inceapa asta oamenii; adica de cate ori sunt agasati/deranjati de cersetori, pot face o poza/suna la politie. Dupa cateva reclamatii si vizite, lucrurile se vor imbunatati.

  In rest, pt chioscuri, e suficient sa aiba un abonament cei care fac aprovizionare, si sa intre cand e de intrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.