Pocnitorile care s-au fâsâit în bulă

Articol din categoria: andreiu

Am tot stat și am citit supărările oamenilor pe petarde și pocnitori. Să se interzică (sunt deja interzise), să se bage pușcărie, să fie măsuri drastice, să se dea sânge bulei.

Înainte de toate, aș vrea să rămână aici doar cei care nu au dat nici o pocnitoare sau petardă sau nu au tras cu tunul de carbid în viața lor. Aș pleca și eu, dar e curtea mea, n-am unde mă duce.

De acord, e nasol, mai ales pentru animalele de companie ( vorbesc în cunoștință de cauză), dar nasol e și când tună și trăznește afară. Ce o să facem, interzicem aversele meteroroligice?

Sunt periculoase pentru oameni? Total de acord. Dar ce este de făcut?

Duminica trecută am fost prin talciocul de la Vitan, să omor niște timp. Și ce să vezi? Era plin de vânzători de petarde, artificii, bombe, pocnitori. Toate interzise sau ilegale. Repet, era plin ochi, erau 2 vânzători pe metru pătrat.

Afară erau vreo 3 echipaje de poliție, una de la locală, două de la IGP. Nu dădeau doi bani. Ca paranteză, duminica, în zi de târg, se joacă alba-neagra pe vitan-bârzești cu poliția locală lângă.

Revenind la pocnitori și petarde. Câți dintre cei enervați pe facebook au anunțat poliția? Câți au făcut plângere la poliție că se vând petarde ilegale în față la Mega Mall? Câți au luat și atitudine offline împotriva lor?

Ne place sau nu, e tradiție, e în ADN-ul românilor, e cam greu să lupți cu asta, dacă autoritățile nu sunt determinate să oprească asta, cum fac cu bătaia de la Ruginoasa.

Altfel, să avem un 2020 bun.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ne place sau nu, e traditie ca cine ajunge la putere sa fure, deci pentru ce mai iesim in strada? Daca autoritatile nu sunt determinate sa opreasca asta noi nici atat nu putem.

    Nu tot ce este traditie este un lucru bun si trebuie pastrat.

  2. #2 Comentariu nou

    Și prin metropola de aici (Reșița) trecea poliția locală exact în orele de „liniște”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.