Chestii pe care nu le înțeleg

Articol din categoria: andreiu

Am niște probleme existențiale, la care m-am tot gândit în ultima perioadă, când nu mă jucam pe consolă sau nu eram cu kiddo la joacă.

Prima ar fi pozele cu copiii/oamenii săraci/amărâți din zone mai puțin dezvoltate. Gen asia sau africa. Te duci în vacanță, pui poze pe facebook, că îți permiți să dai 2000 pe o vacanță, ajungi acolo, pui poze cu apa, peisaje, plajă ( când noi behaim de frig și ploaie), să zicem că sunt ok cu asta, e pe răscolit invidia.

Și la un moment dat pui o poză cu niște copii de acolo, care poate sunt foarte fericiți așa cum sunt ei, cu puținul lor, și o arzi pe empatie și emoție și alte tâmpenii.

Ce demonstrezi cu asta? Că ești un om bun? Că ai suflet mare? Erai așa dacă le duceai niște cărți, niște rechizite, niște vaccinuri sau niște vouchere la h&m. Dacă le dădeai ceva util, nu o poză pe facebook.

A doua chestie este ipocrizia ălora care târfesc like-uri cu copiii altora. Vai, hai să pun o poză cu copilul pe facebook, să iau și eu peste 100 de likes, că e drăgălaș foc. Ei/ele nefiind în stare să aibă grijă de un pește de acvariu, pozează cu copii, fără să își asume responsabilitatea unuia. Să știe ce înseamnă colici, febră, urgențe, dinți, tantrumuri, pusee și altele.

Ce crezi că demontrezi cu poza aia? Că ce? Că te pricepi?

Un copil nu se măsoară în reacții și love pe facebook, dacă vrei like-uri cu un copil, work for them.

Da, știu, sunt pe hate și nu înțeleg eu.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  offtopic: un buton de search in pagina? sau un link catre postul cu canapele? 🙂

  • #2 Comentariu nou

   nu mai merge pe mobil, ma tin de anul trecut sa schimb tema.

   CUM ALEG O CANAPEA?

 2. #3 Comentariu nou

  Iarăși demonstrezi că ai îmbătrânit.

  Cine ți-a băgat în creier râcâiala asta cu: „Tu unde ai făcut revelionul? Acasă? Păi noi l-am făcut în Dubai/Thailanda/Tenerife…”

  Dă-i dracului, ai ajuns să le dedici un text cu asta?

 3. #4 Comentariu nou

  invidie cine stie pt cine, caci dupa 30 de ani, mai toti au fost plecati pe undeva. iti dai seama fata de cine trebuie sa te dai mare in ziua de azi ca sa se considere invidie.
  cartile nu se mai poarta (decat pt aia pe care altii ii vor invatati la 60 de ani) iar hainele h&m se rup repede ( halal cadou) am eu un sac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.