Ignorant mi s-a mai spus şi când am zis că avem o ţară de festivaluri goale, cred că şi acum o să fie cam tot pe acolo.

În ultimii ani au apărut din ce în ce mai mulţi fakiri amatori. Adică oamenii ăia care iau câte o coadă de mătură, îi pun nişte cârpe îmbibate în benzină la capete, le dau foc şi încep să le învârtă aiurea prin aer. Sau două cadelniţe. Indiferent, nu contează exact instrumentele ci ce fac cu ele şi ce atitudine au.

Nu am nimic cu oamenii care dezvoltă şi întreţin pasiuni. Doar cu cei care, din moment ce ştiu să aprindă o făclie, cred că sunt stăpânii absoluţi a orice pe lumea asta, ca ei nu mai există nimeni şi ar trebui să aibă cel puţin 3 stele pe walk of fame. Eu de exemplu colecţionez mingiuţe de cauciuc (alea de 50 de bani de la automate) dar nu mă cac pe mine că cine ştie ce mare bravură fac. Nici nu am pretenţia să se oprească timpul în loc când o cumpăr sau mă joc cu ea, cum am văzut nişte hipsteri flambaţi la mare în weekend care se apucaseră să învârtă băţul aprins fix în mijlocul aleii principale, pe unde treceau destul de mulţi oameni.

hipsteri

Înţeleg, ai o pasiune, fă ce vrei  cu ea, dar nu deranja oamenii din jur. Şi nici nu te urca pe un piedestal pe care nu îl meriţi, pentru că mai sunt sute de oameni care fac acelaşi lucru ca tine, nu eşti cu nimic special.

Ah, special o să fii atunci când o să poti face măcar jumătate din ce fac băieţii ăştia. Ei se cam joacă cu focul, nu tu, hipstere care abia ai descoperit că benzina arde. Şi ei sunt ok, nu epatează, nu le curge aroganţa pe nas. Ştiu pentru că am avut ocazia să vorbesc cu ei anul trecut la Sibiu.