Despre job-uri şi provocări

Articol din categoria: mișto

Amicul Bunescu îşi caută job. Îl ştiu de 5 ani, e om bun, de încredere şi de bază, cred că ar face faţă cu bine oriunde ar ajunge. Dacă ştiţi vreun job care să i se potrivească, aş aprecia dacă îi daţi de veste.

Dar nu numai despre asta voiam să vorbesc ci despre clişeele aferente job-urilor. Mă rog, despre unul dintre ele, destul de enervant. Adică ăla cu „o nouă provocare”. Bunescu este gata pentru o nouă provocare! Nu serios, dar pleacă în legiunea franceză sau de ce?

Nu frate, oamenii îşi caută un nou job. Unde să lucreze şi să primească un salariu în schimbul muncii prestate acolo. Nici o provocare aici. Asta cu provocarea e aproape la fel de tâmpită ca şi aia cu „unde te vezi peste 5 ani?” Păi hai să ne gândim un pic logic : dacă am 27, peste 5 ani mă văd la 32 de ani. Poate şi cu familie, dacă am un pic de noroc.

Provocare e când te duci la survival, provocare e când intri într-un bar de bikeri şi îi spargi unuia o halbă în cap aleatoriu, provocare e să urci până la etajul 10 în mâini, provocare e asta de mai jos.

Un nou job e doar un nou job, nu o provocare extraordinară.

 

În altă ordine de idei, îi doresc spor lui Bunescu în căutarea unei noi provocări

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Romania. Ne impiedicam de fraze pompoase, ne dam culti cand de fapt suntem analfabeti. Avem pretentii occidentale dar oferim salariu de 150 Euro.

    URASC TARA ASTA DIN TOATA INIMA MEA…

  2. #2 Comentariu nou

    Daca nu te superi… definitia verbului a provoca nu are de a face cu cliseele pe care le mentionezi tu. PROVOCÁ, provóc, vb. I. Tranz. 1. A ațâța, a întărâta, a incita pe cineva (sfidându-l); spec. (Jur.) a aduce pe cineva (prin acte de violență, lezarea demnității sau alte fapte ilicite) într-o stare de surescitare favorabilă comiterii unei infracțiuni. 2. A avea drept urmare; a determina, a constitui, a cauza, a prilejui, a pricinui. ♦ Spec. A produce intenționat un eveniment, un proces, un fenomen; a stârni. 3. A chema, a invita pe cineva să participe la o competiție, la o întrecere. – Din fr. provoquer, lat. provocare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.