Acum vreo 3 săptămâni am decis cu niște prieteni să facem o seară de Fifa. Mai avem apucături din astea păgâne, în serile de weekend să ne punem pe jucat, în loc să ieșim în club, ca adevărații creștini.

După ce am stabilit la cine, cine aduce consolele, cine aduce jocurile, cine comandă pizza, ne ieșea cu virgulă numărul de televizoare. Și am făcut o întrebare la cei de la Epson, dacă nu cumva ne pot împrumuta un proiector. Oamenii au fost foarte mișto și au reacționat imediat.

Și ne-au trimis un fel de godzilla al proiectorelor. Un EH-TW9300. Noi ne gândeam la ceva mic, de apartament, dar ne-am pomenit cu un proiector super profesionist, care poate fi folosit cred că și pe stadion. Avem lista completă de specificații pe site.

Acum, ca experiență.

E foarte mișto, total diferit de ce poate oferi un televizor. Simplul fapt că poți proiecta pe un perete întreg e un mare câștig deja. Dacă mai ai și calitate de 4K, e cu atât mai bine.

Mi-a plăcut că nu a avut lag deloc, a redat super bine culorile și a fost super ușor de calibrat pe perete.

Plus că la filme ai cu totul o altă experiență față de televizor sau monitor. Te simți acasă ca în sala de cinema. Which is cool.

Sigur, EH-TW9300 nu cred că e tocmai potrivit pentru un apartament, dar pentru o casă cu un living mare, se potrivește perfect.

Eu mă gândesc la ceva mai mic, mai discret, pentru camera lui kiddo. Îl conectez la pc și îi proiectez desenele animate pe care le vreau eu, chiar și pe tavan.

Altfel spus, am ajuns să trăim campionatele de Fifa făcute acasă mai intens decât Liga1. Ceea ce e de repetat.