Pentru ce? Care e scopul? Ce obţinem la final?

Articol din categoria: andreiu

Astăzi am aflat că a murit un prieten. Vineri s-a dus la medic că se simţea rău şi ieri a trecut graniţa. Fost sportiv de performanţă, un munte de om, niciodată trist şi mereu cu glumele în buzunar. Genul ăla de prieten pe care îl vrei mereu prin preajmă. Atât i-a fost. De felul meu nu sunt mişcat prea tare de veştile astea, dar în cazul lui a picat ca un trăznet. Păcat.

Stăteam acum şi mă gândeam la stilul nostru de viaţă, la stresul care ne consumă zilnic, ne surmenează, ne oboseşte fizic şi psihic. Cunosc oameni care zilnic sunt la un pas de o cădere nervoasă din cauza job-ului, a şefilor, a clienţilor sau de ce nu a colegilor. Toate astea pentru nu se ştie exact, bunăstarea cuiva. În nici un caz a lor. Eu de cele mai multe ori aleg să tratez situaţiile limită cu ironie şi sarcasm. Fie ce-o fi. Nu sunt mulţi ca mine şi îi înţeleg.

Cunosc oameni care muncesc 16 ore pe zi ca la final de lună să vină superiorul să le spună că nu e mulţumit, se poate mai bine şi mai mult. Dacă îi întreb de ce nu pleacă, răspunsul e invariabil: “şi unde mă duc în altă parte?” E un cerc vicios care la un moment dat devine ştreang pentru tot mai mulţi. A se consemna că ştreang e şi ala de executie, nu numai de sinucidere.

Pentru ce toate astea? De ce trebuie să ne autodistrugem? Ca într-o zi să dăm în primire scurt pe doi? Nu-i va păsa nimănui, asta e clar. Întotdeauna ne va înlocui cineva cu brio, nu de asta mă tem ci de toţi oamenii din jurul nostru pe care îi ignorăm minţindu-ne mereu “de maine, de luni, de luna viitoare, din vara sau de la anul”.

Şi până la urmă, să nu uităm nici de noi.

Poate o să pară un articol siropos, melodramatic, dar înainte să pui eticheta, take a look around!

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  in primul rand, condoleante. in al 2-lea rand, ti-am zis io ca nu iti face nimeni statuie!

 2. #2 Comentariu nou

  rari oamenii cu statuie

 3. #3 Comentariu nou

  dar din ce cauza a murit? are legatura cu „stilul nostru de viaţă, la stresul care ne consumă zilnic, ne surmenează, ne oboseşte fizic şi psihic”?

  si condoleante… 🙁

 4. #4 Comentariu nou

  Pai uite, regretul meu de exemplu : nu ai pe cine te baza. Nu ai oameni care sa vrea sa iti fie aproape, sa fie respect reciproc….fiecare numai pentru el… Femeie normala nu gasesti, care sa stie iubi si respecta, nugasesti decat tarfe jegoase…

  De asta tot amanam, sperand ca de maine, ca de la anul….vom gasioameni normali cu care sa avem conexiuni…dar nu gasim niciodata ! De asta…

 5. #5 Comentariu nou

  nu stiu sa iti zic exact ca am fost toti in soc cand am aflat. articolul nu e legat de moartea lui strict, e doar o concluzie trasa dupa

 6. #6 Comentariu nou

  Nu-l stiu pe om, dar condoleante familiei, pentru ca la restul nu le pasa.

  Intrebari, intrabari multe intrebari…

  Toata lumea isi pune intrebari, dar nimeni nu face nimic.Daca ai o viata linistita, modesta esti considerat inferior oamenilor cu o situatie financiara buna.

  AVIZ CORPORATISTILOR >> nu va mai puneti intrebari, bagati tare acolo ca sa puteti indeplini visul sefului, ca de alvostru nu aveti timp. Spor la munca si vedem cine rade la sfarsit.

 7. #7 Comentariu nou

  din pacate viata e cea care ii trateaza pe multi cu ironie si sarcasm (parerea mea), cum s-a intamplat si in cazul de fata. se pare ca binomul „sclav sau stapan” a devenit echivalentul cotidian al yin si yang-ului. ceea ce e trist. condoleante!

 8. #8 Comentariu nou

  De multe ori mi-am pus aceeasi intrebare. Si desi constientizez faptul ca goana asta nebuna nu are linie de sosire…tot alergam. Din ce in ce mai mult.
  Trist,
  Condoleante!

 9. #9 Comentariu nou

  multumesc pentru vorbele care le-ai scris de Marian…l-ai descris in cateva cuvinte exact cum era si iti multumesc…era ingerul meu…apreciez enorm gestul

  • #10 Comentariu nou

   macar atat sa pot face! imi pare rau! condoleante!

 10. #11 Comentariu nou

  pentru ca trebuie sa platim facturi, mancare, haine.
  pentru ca fostii sclavi au fost promovati si acum trebuie sa aiba si ei sclavii lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.