Aş începe cu proverbul ăla românesc, cu câinele şi prostul dar unele persoane s-ar putea simţi jignite, pentru că, adânc în sufletul lor, ei cred că fac bine ce fac. Să se bage în viaţa altora, să sară cu sfaturi, să emită teorii şi să dea verdicte.

Am mai vorbit de sfătuitori, dar degeaba. Şi mai mult de atât, sfătuitorii şi cunoscătorii de orice încep să treacă la un alt nivel. Să te caute, să te găsească şi mai apoi să insiste până când tu o să accepţi parerea lor ca fiind adevărul absolut.

De asta am tot avut parte în ultima vreme. Imediat după ce am spus că am trecut din nou la Nokia şi mi-am luat un Lumia au început sfaturile, telefoanele, un amic chiar mi-a ţinut o teorie de vreo 10 minute în care îmi explica cât de naşpa e windows phone, cât de urât arată Lumia şi tot aşa. Până când l-am întrebat dacă a pus mâna pe vreunul. Când a răspuns "NU, dar am auzit eu", i-am închis telefonul. Fie sănătos.

Acum mă bate din ce în ce mai tare gândul să îmi iau maşină. Povestea se repetă fără doar şi poate. La fel când vine vorba de pastă de dinţi, gel de păr, haine, mâncare sau hârtie igienică.

E şi mai fascinant însă cum sar toţi cu sfaturi şi păreri după ce ai făcut deja acţiunea. De exemplu după ce mi-am cumpărat telefonul. Nu realizează că e tardiv şi că dacă aş fi avut cu adevărat nevoie de părerea lor, aş fi cerut-o înainte?

Doar întreb, că îmi e greu să cred că cineva se va schimba!