Patru cărți care ne fac viața de părinte mai ușoară

Articol din categoria: liliput

Copii mici, probleme mici, provocările se intensifică din ce în ce mai tare după ce încep copiii să crească, să vorbească, să înțeleagă și să fie curioși.

Ceea ce este foarte bine, nu doar la copii, curiozitatea trebuie să se manifesteze la orice vârstă, ca să ții mecanismele în funcțiune.

De ceva vreme încoace, cam de 2 ani, de când kiddo a început să vorbească și a descoperit ce daune poate provoca o avalanșă de „dar de ce?”, avem momente în care suntem în offiside și unde simțim nevoia de sprijin, suport, ajutor cu niște răspunsuri pe limba lor.

„Dar de ce trebuie să dormim, că eu nu vreau!”

Păi uite, pentru că și Ronți doarme, toți copiii dorm seara, e bine să dormim, pentru că în somn ne încărcăm cu energie, corpul copiilor crește și devin oameni mari.

„Nu pot să…”

Bam, la marele fix a picat Alexia, exact când intram în etapa „nu pot să…” deși știam că poate foarte bine. De exemplu să se descalțe sau dezbrace, deși la grădiniță o făcea fără probleme. Și altele, la fel de comune și simple.

„Nu vreau să dorm singură”

Aici cumva e pe la jumătate adevărul, pentru că, deși n-am făcut cosleeping și copilul a avut întotdeauna camera ei, patul ei, locul ei de odihnă, încă ne place să o adormim noi, să stăm cu ea până adoarme, respectiv până adormim și noi cu ea.

Dar cartea asta e utilă, ajută copilul să înțeleagă că nu poate dormi la nesfârșit cu părinții.

Cea mai utilă, pentru mine, este Domnișoara Poimâine, care a explicat perfect ce înseamnă timpul, trecerea zilelor și de ce se întâmplă așa.

Am încercat eu să-i spun că timpul este o convenție pe care o respectăm toți, dar complicat, pentru că e prea mică să înțeleagă exact ce înseamnă o convenție și cum funcționează.

Din păcate este soldout peste tot, dar vă las un link către carte

Astea 4 sunt alea utile, pe lângă colecțiile cu Mog, cu Elmer și restul de povești clasice.

Citim, încă e la vârsta potrivită pentru citit povești și descoperit concepte, și încercăm să profităm cât mai mult de perioada asta. Nu de alta, dar azi citeam despre cât de ușor le este copiilor să învețe programare, pentru că este cam o limbă străină pentru ei și nimic mai mult.

Vor veni și vremuri mai interesante, dar ne vom adapta, pentru că nu avem de ales.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.