Am folosit titlul ăsta ca să nu zic „părțile nașpa ale Bucureștilor” și să-mi sară din start cetățenii vechi în cap, invitându-mă să mă duc la coada vacii de unde am venit să le cotropesc orașul, respectiv Brăila.

De fiecare dată când plec cu treburi sau nu prin țară, nu pot să nu observ cum, cu cât ești mai departe de București, cu atât oamenii sunt mai amabili, mai zâmbitori, mai calzi.

La fel de bine, am obervat cum orașe mici, medii, arată impecabil. Locuitorii de acolo dau dovadă de mai multă responsabilitate decât cei din orașele mari. Dincolo de treaba administrației publice, care să se îngrijească de străzi și parcuri, vezi case aranjate, vezi curți îngrijite, blocuri întreținute.

Repet, cu cât mai departe de București, cu cât mai bine,

Am fost în weekend la Piatra Neamț, unde am participat la un eveniment reușit, bloggers lan party, ediția 18. Am avut timp, printre activități să ne plimbăm un pic prin oraș. Totul impecabil, ne-a plăcut super mult.

La fel am văzut și prin ardeal, la fel e și prin banat.

Mergeți la Călărași, Pitești, Ploiești, Alexandria, Brăila sau cam oriunde în sud, să vedeți prăpăd, delăsare, durere la bască.

Plus că în București tensiunea crește de la o zi la alta. Din ce în ce mai mulți oameni nervoși, stările conflictuale plutesc în aer peste tot, e o stare care nu anunță nimic bun. Nici pentru termen scurt, nici pentru mediu sau lung.