Weekendul trecut am fost la Piatra Neamț, pentru Bloggers Lan Party. Dublu rol, responsabil cu combustibilul de dimineață și jucător de diverse chestii. Cum am fost la prima ediție, era aiurea să nu particip și la evenimentul de majorat.

18 ediții, apropo. 18 evenimente de care se ține Toma, ca un nebun neînțeles de nimeni, la un moment dat, dar care de ceva vreme capătă din ce în ce mai mult sens.

Revenind la titlu. De ce e bine ca astfel de evenimente să aibă loc în alte părți decât București?

Pentru interes, entuziasm, curiozitate și foame manifestate de oamenii din provincie. Observam cum voluntarii, oamenii de la Rubik Hub ( apropo, senzațional loc, neașteptat de cool) participanții erau toți în priză să fie toate chestiile în regulă, să iasă totul perfect.

Deh, nu de multe ori se adună atâția oameni la un loc, nu de multe ori ai ocazia să participi la chestii unde Telekom să premieze toate competițiile de acolo( that’s a first, also), sau să ai vitrină la discreție cu Sprite, Fanta, apă și Cola. Nu de multe ori, ca elev de provincie, ai ocazia să vezi cum se desfășoară un eveniment și te prinzi cum e treaba asta cu voluntariatul. Și nu de multe ori ai ocazia să-l prinzi la o fifa chiar pe campionul mondial și european la această disciplină, Ovvy! Eh, parcă se adună câteva.

Eu, dacă aș fi Toma, aș face măcar o dată pe an un #blp într-un oraș din țară. Doar ca test.