Chestii elementare în alte părți, în tările dezvoltate sau care au măcar apă caldă, sunt la noi tratate și expuse cu titlu de „excepțional”.

Doamna primar a capitalei, a declarat recent că românii din străinătate nu vin acasă, înapoi în țară, din cauza lui Klaus, că spune brașoave la televizor, când de fapt sub PSD e numai lapte și miere.

Dacă însă românii din afara graniţelor vor observa că în ţară, chiar dacă vin investiţii, chiar dacă facem mai multe şcoli, mai multe străzi, mai multe spitale, dar este permanent o stare de instabilitate, permanent o stare incertă, un conflict social şi o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor. Eu cred că, dimpotrivă, îi determinăm să se gândească de două ori dacă să se întoarcă în ţară sau să vină doar în vacanţă pentru Delta Dunării, pentru Maramureş, pentru mănăstirile din Moldova, pentru litoral şi pentru munţii noştri. Cred că în primul rând prin felul în care ne manifestăm dăm un bun exemplu şi le transmitem un mesaj românilor din afara ţării

Muci cu lapte și cu miere. Ia mai ușor voi cu scandalul, că trebuie să facem frumos, să-i prostim pe ăia că e totul bine aici. Un fel de industria comunicării, etapa pe primărie.

Păi duamna primar, vă zic eu, care mă gândesc serios să o întind după prietenul meu tătar sau după alții împrăștiați prin alte zări, de ce nu se întorc ăia acasă. Nu se întorc, în primul rând, pentru că nu au nici un viitor de oferit copiilor.

Nu vin pentru că la ANAF stai cu zilele. Nu vin pentru că din spitale ieși cu mai multe boli decât intri. Nu vin pentru că din taxele lor nu se vede nimic înapoi în societate, doar statui, borduri și ce firme de casă mai aveți dumneavoastră. Dumneavoastră, politicienii, nu mă înțelegeți greșit.

Nu vin înapoi ăia de afară pentru că sistemul de educație e la pământ, pentru că e corupția cât china, pentru că nu se găsesc medicamente și vaccinuri pentru copii.

Nu stă nimeni ca pe ghimpi afară, doar doar o face psd încă o stradă, să se poată întoarce acasă.

Altfel, nu putem spune că nu se fac trotuare bune, cel puțin în București.