Opinie nepopulară: donarea de sânge

Articol din categoria: andreiu

În condițiile în care trăim într-o permanentă criză de sânge și în care se implică companiile private sau societatea civilă pentru a impulsiona oamenii să doneze ( jos pălăria pentru România are sânge de rocker), în București există doar un singur centru de donare sânge.

Nici măcar unul pe sector. Unul singur în tot orașul. Cine vrea să meargă la donat trebuie să străbată jumătate de oraș, să treacă prin mijloace de transport în comun sau să se lupte cu parcagii pentru un loc de parcare la Filantropia sau în zonă.

Nu zic că nu ar trebui să fie o motivație suficient de puternică gândul că salvezi niște vieți cu sângele tău, zic doar că pentru unii riscul de a se transporta până în centru e mai mare decât recompensa gândului că ajută pe alții.

Mai ales în vremuri de pandemie.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  eu as dona, dar numai pentru cei vaccinati!

 2. #2 Comentariu nou

  Nu e atata de mare inghesuiala oricum la centrul de donare (nu cred ca din cauza localizarii, e in centru oricum) si se pot face si programari prin aplicatie si merge destul de repede. La ultimele 2-3 donari am stat sub o ora acolo/donare.

 3. #3 Comentariu nou

  Eu am descoperit (din întâmplare) centrul de transfuzii al MApN – https://cts.mapn.ro/ (Plevnei)
  Mers, donat, ridicat moralul oamenilor minunați de acolo, plecat.
  Până anul acesta nu am putut dona, daaaaar imediat se face timpul să merg iarăși ♥️

  • #4 Comentariu nou

   Foarte tare, poate o sa-l probez in iarna 🙂

 4. #5 Comentariu nou

  saptamana trecuta am fost la donat in buc. centrul ala, zici ca a dat cu bomba, arata groaznic. nu exista locuri de parcare, e f aglomerat in jur.
  oamenii de acolo sunt f draguti, in afara de o tantica asistenta care s-a simtit lezata in corason cand o pustoaica a scapat ceva pe jos. stiti fixarea cu privirea si apoi miscarea pe lent, in sus a dezaprobare!

  dar da, e greu de ajuns acolo. eu merg mereu c masina. cu mijlocul de transport in comun mi-ar lua prea mult, e inaccesibil!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.