Observații din trafic

Articol din categoria: andreiu

Am fost în week-end la mare cu pitica, am fugit la Eforie Sud pentru 30 de ore, ne-am bălăcit, ne-am scufundat, am făcut ca toate maimuțele și am venit acasă.
Ca paranteză, toată stațiunea aia ( oraș, mă rog) mirosea a tei. Ceva incredibil, mai ales noaptea, când adia și vântul, ca din povești. Nici foarte aglomerat, o experiență decentă și relativ ieftină, față de Vamaia sau Mamaia.

Revenind la trafic. Am plecat pe la 5 și ceva, să nu iau tot valul de trafic de la 14, cu toți decazații grăbiți spre casă. Și am venit oarecum ușurel, că nu mă grăbeam nicăieri, banda 1, cu viteza coloanei, cam 110 km/h, suficient de încet încât să am timp de observație prin jur.

Și am văzut așa: foarte multe fete la volan, ceea ce e bine, mai scăpăm de misoginism și prejudecățile că femeile nu știu sau nu pot să conducă. Cred că la 2 mașini, 1 era condusă de gagici.

Acum vine împărțeala dintre ele, pentru că am văzut două categorii de șoferițe.

Prima categorie sunt cele care se văd că merg cu mașina zilnic și că aia cu care sunt pe autostradă e mașina lor, sau pe care o conduc cu regularitate. Se vede fluiditatea din mișcări, siguranța de sine, cum intră în depășiri, cum revin pe bandă, e limpede că sunt obișnuite cu mașina aia. Cred că majoratatea, clasă mică: mini, clio, seria1, fiesta, corsa, pe acolo.

A doua categorie sunt cele care erau cu mahmurul în dreapta, pe mașini clasă mare ( seria 5, passat/arteon/laguna/suv/jeep) și care e clar că nu erau obișnuite cu mașina, cu modul în care se comportă mașina, chestii care vin cu antrenamentul.

Și stăteam și mă întrebam, pe drum, în timp ce mergeam, de ce sunt unii atât de misogini cu femeile ( e glumă, putem râde relaxați) și nu iau măsuri ca să nu chinuie pe nimeni.

Măsuri cum ar fi să lase fetele să conducă mai des mașinile alea mari, cu care nu sunt ele confortabile.

Sau să nu mai bea până dimineață, dacă știu că pleacă după-amiaza la drum, și să conducă ei.

Pentru că, probabil, când stau în dreapta sunt și genul ăla care cârcotesc la orice și simt nevoia să te învețe mai bine cum trebuie să faci, ceea ce pentru un șofer e moartea pasiunii, să ai un woodpecker care să te streseze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.