Oare ce va urma în materie de UX?

Articol din categoria: andreiu

Acum ceva ani, adică prin 2007, când a fost lansat primul iPhone, o grămadă de oameni spuneau că un astfel de telefon nu va avea nici o șansă.

Cum ar putea o tâmpenie de device care nu are butoane să cucerească lumea? Imposibil. Știm cu toții raportul de telefoane cu taste vs telefoane cu touch screen only la ora actuală.

10 ani mai târziu, am ajuns în situația în care, în discuții despre UX să spunem:

„băi, să fie ca la Tinder, swipe – swipe și gata. Nimic complicat!”

Fie că ne place sau nu, fie că îl folosim sau nu recunoaștem, Tinder a început să seteze niște repere în materie de experiență și flow. Ca să ”complete a deal” trebuie să dai doar un swipe dreapta. De acolo e treaba ta cum te descurci, ei și-au făcut treaba.

Oare în câți ani vom ajunge să discutăm despre UX în termeni de: dacă a clipit în primele 5 secunde, dăm autoskip la ad?

Și când te gândești că există încă site-uri care sunt non-responsive și companii care nu văd nevoia unei aplicații, aproape că te umflă plânsul. După ce te potolești din râs.

 

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Companiile alea care nu au site-urile responsive sunt conduse de oameni de zgârciți (sau de stat:)). Păi cum să dau eu 1000 euro să am site-ul ok, mai bine fac 200 de afișe si 1000 de flyere de banii ăia.

  Sau varianta 2, „știu eu un băiat care mi-l face cu 150 euro, cum să îți dau ție atâția bani”. Și după ce se chinuie vreo 3 luni și nu îi iese nimic, renunță și vine cu replica: lasă că vă știu eu pe voi IT-iști…

 2. #2 Comentariu nou

  Îmi place foarte mult simplitatea aplicației, left-right simplu.
  Doar că (și îi înțeleg își monetizează aplicația cum vor ei) unele acțiuni logice(gen, back button) sunt blocate dacă nu platești. Sper să nu se ajungă să plătesc dacă vizitez într-un browser aceeași pagină a doua oară 🙂

 3. #3 Comentariu nou

  Eu inca mai am clienti cu siteuri facute in anii ’90 in MS Word sau ceva similar. Si au si iPhone clientii astia. iPhone 7 chiar.

 4. #4 Comentariu nou

  Am o aplicatie care imi aduce aminte sa imi iau medicamentele. Swipe dreapta=”l-am luat”, swipe stanga=”am uitat”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.