O posibilă întrebuințare pentru cardurile de fidelitate

Articol din categoria: andreiu

Am mai scris pe aici, sau pe facebook, am ajuns în ultimii ani să trăiesc cu din ce în ce mai puțini bani cash în portofel. Și acum, am 120 de lei, doar pentru că mi-a dat un prieten o datorie de 160 în bani lichizi. Altfel, am săptămâni întregi când umblu fără să văd cash.

Se poate, poți trăi relaxat doar cu card sau cu cardul înscris în aplicații. De taxi, de comandat mâncare, de cumpărături, diverse.

Mă uitam ieri în portofel și aveam o grămadă de bonuri. Multe bonuri, bonuri de la orice. De la țigări, cafea, kaufland, maxi-pet, mol, de peste tot, bonuri. Bonuri care nu folosesc la absolut nimic, nimănui, cu excepția evitării evaziunii fiscale.

Acum, la cele de mai sus, aproape la toate am card de fidelitate. La maxi-pet, la kaufland știu că exista pe undeva, cândva, la mol am de ani de zile și nu-mi folosește la nimic, la farmacie am vreo două, teoretic sunt înregimentat în sistemul lor.

Cardurile de fidelitate nu folosesc la aproape nimic, nu ajută, nu incentivează, majoritatea lucrează la preț ( 5-15% discount, folosit pe altele, nu pe core-product, să nu impactezi în cashflow) și cam atât. Nici un trigger special pentru care să revin acolo.

Dacă ar exista opțiunea de a trimite bonul fiscal pe cardul de fidelitate, fără să mai printăm zeci și zeci de role pe zi?

Ar fi o campanie bună de CSR? Ar fi.

Ar fi o campanie bună de sustenabilitate? Ar fi.

Ar fi o ocazie bună de recrutat oamenii în programul de loyalty and retention? Bineînțeles că ar fi.
Cine nu s-ar bucura să știe că, prin folosirea acestui sistem, salvează de la tăiere măcar un copac pe an?

Cu factura electronică funcționează. Nu văd de ce nu ar merge și cu bonul fiscal, tot ce ne trebuie este o platformă cu interfață web (nici măcar aplicație) unde să ne putem loga și descărca bonul, în caz că avem nevoie de el.

Zic și eu, cât mă pricep.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  La Decathlon poti face asta. Tot la ei primestii si bon pentru ca am impresia ca este o cerinta legala. Dar pe site cu cardul de fidelitate iti gasesti toate bonurile.

 2. #2 Comentariu nou

  Nice. Ar fi tare. În felul ăsta ar putea fi evitatea situațiile în care nu putem schimba becuri că nu mai avem bonurile (haha) sau să nu mai stăm cu grija că dispare scrisul de pe bon în 2 ani, în caz că garanția unui produs se aplică în baza bonului și să nu mai stăm cu ele prin Dropbox, de frică. Frumos, elegant, dar cam futurist pentru noi. Anyway, la Decathlon ai toate bonurile pe cardul de fidelitate (deh, francezi), iar la Ryan Air ai toate bonurile în contul tău de client (online), pentru ce ai achiziționat la bordul avionului. Totuși, there is hope…

 3. #3 Comentariu nou

  cel mai enervant e când primești card de fidelitate cu bandă magnetică (ex. Maxi Pet) și nu îl poți salva în vreo aplicație pe telefon (eu folosesc StoCard).
  cel mai util card mi se pare cel de la Rompetrol. Îl încarc cu bani și plătesc direct la pompă, fără să mai stau la coadă. Și primești 10 bani la litru 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.