Serios, cu tot respectul pe care îl am pentru bicicliști, sunt de părere că în zilele de weekend nu au ce căuta în parcuri.

Având parcul IOR la 10 minute de mers pe jos, ieșim destul de des acolo la plimbare. Ori cu câine, ori cu copil, ori cu amândoi. În cursul săptămânii este ok, nu e atât de multă lume încât să nu ai loc.

În weekenduri se schimbă radical situația și e plin ochi de oameni. Și de bicicliști. Și de alergători. Cu ăștia din urmă am o problemă mare, cred că poți să alergi și mai pe la un 10 seara, dacă nu vrei să epatezi cumva și să te vadă tot cartierul Titan cum tu alergi și ești superior nouă.

Revenind la bicicliști. E plin de ei, alături de oameni. Ei au dreptate, pe jumătate, pentru că există pista aia dedicată bicicletelor. Pe de altă parte, nici pietonii nu au unde se ducă, doar să meargă pe apă sau pe iarbă. Sau pe apă după iarbă.

Plus că sunt destui recalcitranți, destui care merg violent de tare, azi am văzut unul care voia să meargă într-o roată și să dea peste toată lumea doar pentru că era pe pistă.

E clar că nu se poate conviețui la grămadă cu bicicliști și pietoni în parc în weekend. Fie interzicem accesul bicicletelor sămbătă și duminică, fie facem alte alei mai mari, sau le mărim pe asta, fie separăm o bucată de parc pentru biciclete exclusiv, fie interzicem pietonii în weekend.

Bineințeles că primăria sector 3 are probleme mai importante, gen vopsit bordurile alea de juma de metru care separă carosabilul de trotuar.