Mereu când revin în țară după câteva zile petrecute prin alte tări stau și mă întreb cam până unde poate merge masochismul și indolența noastră, ca popor.

În aproape toate marile orașe europene ai exemple de administrație și urbanism făcute cu cap. Transport, infrastructură, turism, informații pentru turiști, toate făcute atât de bine încât să nu aibă nimeni dureri de cap.

Mai mult ca sigur aleșii noștri merg și ei pe unde mergem și noi, plebea. Toți au fost prin Germania, Olanda, UK, Italia sau țările nordice, mai devreme sau mai târziu. Și nu cred că întotdeauna au mers cu coloană oficială.  Probabil au luat un tren sau un autobuz de la aeroport spre oraș, sau un taxi în condiții decente.

Și stau și mă întreb cum naiba de nici unul nu a zis vreodată: bă, ce mișto e la ăștia, hai să facem și noi la fel. Hai să vedem cum combinăm să prelungim linia de tren până la aeroport. Sau hai să facem orașul mai turist-friendly. Sau hai să vedem cum putem face niște stații comune metrou/tramvai să fie deplasarea mai ușoară.

Nimic. Zero barat. Zici că ai noștri aleși nu au ieșit în veci din țară. Ceea ce e total fals. E doar o ticăloșie totală. E o strategie nasoală, care nu ne va aduce nimic bun în viitor. Mai ales dacă susținem cadența asta idioată pe care o tot impune partidul de la conducere.

Vrem salarii ca afară, vrem o țară ca afară, dar să facem lucrurile în felul nostru.