Am urmărit cu atenție activitatea lui Toma din ultimele câteva luni, mai ales că a participat și la unul dintre cele mai grele ultramaratoane din lume și am avut ocazia să stau la o discuție online cu el. Ce a ieșit, vedeți mai jos. Mișto om, am avea nevoie de mult mai mulți pe lângă noi.
Cum a început cariera ta?
Din adolescenta am facut parte dintr un club de orientare turistica, si la acest club au venit niste francezi si au donat cateva parapante. Si asa a inceput drumul meu , din curiozitate mai intai si multa pasiune apoi.
Care a fost declansatorul care te-a convins să pornesti pe drumul ultaperformanței?
Am simtit ca imi doresc acest lucru si ca in sufletul meu imi place cu adevarat ceea ce fac. Astfel fiecare pas nu mai este asa de greu.
 Cât timp dedici antrenamentelor?
Zilnic. este un mod de viata. Cand sunt in preajma unei competitiii programul meu devine mai intens. In domeniul meu, antrenamentele de zbor depind si de conditiile meteo. Sunt norocos sa fi trait mereu intr-o zona d emunte si din acest motiv fiecarfe antrenament este in natura si ma incarca cu o energie foarte buna.
Ai in programul de antrenament și pregătire mentală? Coach sau psiholog?
Experienta m-a invatat sa imi cunosc starile si sa aleg antrenamente in functie de ceea ce am nevoie. La inceput, cred ca mi-ar fi placut poate sa am un coach, dar acum dupa ce am trecut prin multe situatii si multe competitii pot spune ca ma cunosc sufiecient de bine incat sa stiu care sunt deciziile pe care trebuei sa le iau. Incurajez, insa, ca si in tara sportivii sa aiba tot suportul  din toate punctele de vedere inca de la inceputul carierei. Eu le multumesc celor care sunt alaturi de mine, sponsorilor care ma sustin in drumul meu de sportiv si alaturi de care pot construi, zic eu, pasi frumosi.
 Sunt curios ce te motivează să mergi mai departe, să încerci mereu să depășesti recorduri și să nu stai niciodată pe loc?
Fiecare detaliu atat de furmos din lumea sportului, copii ce vin din urma si despre care sunt sigur ca vor merge mult mai departe decat oricare dintre noi, magia competitiilor si camaraderia ce se naste intre sportivi, fiecare prieten, om drag care ma sustine si care imi este alaturi in cele mai dificile momente. Trebuie, de asemenea, sa multumesc OMV Romania, partenrrul meu de nadejde care mi-a fost alaturi la Red Bull X Alps 2017 si sa le multumesc si celor ce formeaza o echipa atat de frumoasa acolo si care au fost deschisi spre lumea mea, a unui sport care nu intra in liniile clasice. OMV Romania mi-a fost un prieten de baza. Le multumesc si celor de la Advance Paragliders pentru ca mi-au creat o parapanta customizata perfect pentru corpul meu, Mercedes Romania si Salomon Romania. Ori de cate ori am ocazia incerc sa vorbesc despre faptul ca sustinerea este foarte importanta pentru performanta.
Ești o sursă de inspirație pentru foarte multă lume, inclusiv pentru mulți tineri. Dacă te-ar ruga personal să le dai un sfat, ce le-ai spune?
Nimic nu e greu, nimic nu e usor. Totul e posibil. 
Care este cartea ta preferata?
Imi face placere sa citesc poezii.