Înainte să apară kiddo vorbeam cu prieteni care au copii despre cheltuielile care apar, despre cât și cum va trebui să alocăm hainelor, consumabilelor dar și jucăriilor. Majoritatea îmi spuneau că una dintre cele mai mai greșeli pe care le poți face ca părinte este să cumperi jucării scumpe și noi.

Pentru că o jucărie de 300 de lei nu se deosebește cu aproape nimic de una de 15 lei, interesul pentru ea dispărând cam la fel de repede. Am zis că sunt nebuni, dar timpul le-a dat dreptate celor mai bătrâni și care, culmea, îmi vorbeau din experiență.

Bineînțeles, discutăm despre jucării safe pentru copii, luate din medii controlate și magazine autorizate să facă astea.

Cel mai recent caz a fost cu antemergătorul pentru kiddo. A început să meargă de-a bușilea, să se cocoațe pe tot ce prinde prin casă, mai are puțin și merge. Hai să luăm antemergător pentru că la premergător am auzit că nu e tocmai cel mai bun pentru schelet. Un antemergător nou e în jur de 200 de lei, nou, pe eMAG. Îl folosește 2 luni, maxim 3.

Am căutat pe OLX, 50 de lei. Stare perfectă de funcționare, nu spart, nu defect, folosit înainte tot vreo 2 luni de un puștiulică.  M-am întâlnit în 15 minute cu tipa undeva în Titan, am luat antemergătorul, rezolvat ușor. Plus că în categoria de”Mama și copilul” găsești aproape orice ai nevoie.

Probabil și eu îl voi da mai departe tot pe OLX, cred că prin preajma crăciunului.

Tot despre OLX, au în continuare concursul simpatic pentru mămici și bebeluși, unde poți câștiga o sesiune foto profi pentru copilul tău. Detalii găsiți pe site. 

Să zicem că am scutit 150 de lei doar la antemergător. Asta înseamnă, în traducere liberă, vreo 100 de scutece, plus bani de două trei beri în oraș.

Și nu e neapărat de zgârcenie, ci mai degrabă de eficientizarea cheltuielilor în casă și distribuția banilor spre zone cu adevărat importante. Cum ar fi un telefon nou pentru mine, de exemplu.