Nicolae Ciuca și candidatura la președinție. Avancronică de profan

Articol din categoria: andreiu

Nu mă (mai) implic activ în politică, nu fac propaganda pentru nimeni, încurajez mersul la vot și exprimat opinia cu ștampilă și, în același timp, mai vânez și eu niste trafic pe subiectele la modă, să strâng bani de-un iPhone sau măcar de un Harley nou.

Astăzi despre dl tov general Ciucă și candidatura lui viitoare.

Dada, știu, e imposibil de crezut așa ceva. Doar că lucrurile nu sunt atât de simple și problema prezidențiabilului viitor prezinta multe aspecte.

Odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, România intră într-o perioadă în care numele candidaților și strategiile lor de campanie încep să domine spațiul public. Pe unii i-am tot vazut, pe alții îi intuim de mult ( salutare dl Geoană și dl Simion) iar pe alții începem să-I vedem timid pe scena mare.

Așa cum a scris și Tudor aici, unul dintre cei mai proeminenți candidați la președinție este Nicolae Ciuca, iar șansele lui de a deveni președinte sunt considerabile.

De ce? Păi să le luăm pe rând.

Există mai multe motive pentru care Ciuca ar putea avea un avantaj în această cursă electorală, iar unul despre ele este că lumea de dincolo de Starbucks și Spotify și cafea de specialitate reacționează la altfel de stimuli și se regăsesc în altfel de personaje decât idealurile noastre.

Cine este Nicolae Ciuca?

Nicolae Ciuca este un general al Armatei Române, fost șef al Statului Major General, cu o carieră militară de succes. Cel puțin așa știm, din experiența vastă în domeniul apărării și securității naționale.  Ciucă și-a construit un profil respectat în ochii publicului. În plus, a ocupat funcții înalte în Guvern, a fost ministrul al apărării și premier într-o perioada de plin război la graniță, ceea ce nu e puțin lucru.

Încrederea românilor în armată și biserică ne scapă din vedere când vorbim despre alegeri.

Un factor important care ar putea juca în favoarea lui Nicolae Ciuca este încrederea ridicată pe care românii o au în instituțiile precum armata și biserica. Conform sondajelor recente, armata este una dintre cele mai de încredere instituții din România, depășită doar de biserică.

Acest nivel de încredere sugerează că românii au o apreciere specială pentru liderii care au avut un rol semnificativ în apărarea și protejarea țării.

Cum ar veni, trebuie să dăm milităria jos din pod, că nu e sat fără câini aici.

Dar!! pentru a-și consolida șansele de a deveni președinte, Nicolae Ciuca are nevoie de o campanie de PR bine pusă la punct. O strategie de comunicare care să evidențieze cariera sa militară și contribuțiile sale la securitatea națională ar putea atrage sprijinul alegătorilor care apreciază stabilitatea și experiența. De asemenea, sublinierea valorilor sale morale și a relației bune cu biserica ar putea crește și mai mult popularitatea sa în rândul electoratului.

Ceea ce s-a inceput deja, prin clipul publicat zilele trecute.

O să incerc un pariu de profet în țara mea și o să zic că vom merge cu toții la vot, să votăm Ciucă, doar să nu iasă Simion și să ne puna în brațele fratelui de la Est.

Pe Mirciulică nu-l văd în turul doi, că românilor nu le plac loserii, noi o huiduim pe Halep când pierde o semifinala de grandslam, d-apăi să-l punem președinte pe „dragostea mea”.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    La turul 1 sigur ma voi duce iar, in functie de cine ajunge in turul 2, voi decide atunci daca ma duc.
    Dar nu mai am chef sa votez raul cel mai mic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.