Nici frigul nu mai e ce-a fost

Articol din categoria: andreiu

Vă zice ăla care a îndurat ierni în Brăila, unde e frig de te apucă plânsul, în miezul iernii și când bate vântul de la ruși e aproape siberia, ca frigul de acum e total diferit față de ăla de acum 25 de ani.

Acum sunt temperaturi mai mari, să fim serioși, avem cam două săptămâni de iarnă pe an, dar e mai aspru frigul. E cumplit la 5 grade acum față de cum era la -10 grade acum 20 de ani.

Făceam iernile în converși, prin zăpadă, prin viscol, cu o geacă simplă și un tricou și nu mă afecta aproape deloc, treceam prin iarnă cu brio. Și aveam temperaturi sub 0 grade din noiembrie de la final până prin final de februarie. Adică vreo două luni jumate întregi.

Acum am bocanci, ciorapi groși și lungi, tricou, hanorac, geacă, mănuși și căciulă și mi se pare îngrozitor de frig. Nu mai ies nici la țigară de frig ce este. Și abia azi a scăzut temperatura sub 0. Am început să stau cu pantaloni lungi în casă și să mă învelesc cu pilota.

Este clar, schimbările climatice nu înseamnă doar diferențe de temperatură, se regăsesc clar și în intensitatea frigului pe care îl avem iarna, pentru că este mult prea frig, anormal de frig.

Sau doar am început să îmbătrânesc și a venit factura iernilor făcute în converși și tricou sub geacă.

Pățiți și voi sau doar la mine e frig?

Photo by Robert Zunikoff on Unsplash

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  s a schimbat si vremea dar tot dau vina pe varsta, cel putin la mine.

 2. #2 Comentariu nou

  Nu cred că frigul e mai puternic, pentru că -5 grade sunt ca cele de acum 20 de ani. Vârsta să fie un factor, probabil. Dar mai degrabă faptul că așa cum ai spus și tu, avem frig 1-2 săptămâni și aia e, în rest temperaturi anormale pentru perioada asta. Pe vremuri, eram mai căliți, frigul începea din noiembrie și trebuia să ne aclimatizăm timp de câteva luni.

 3. #3 Comentariu nou

  Eu dau vina pe vârstă, pt că azi, prima dată după nu știu câți ani, am fost cu bluza pe sub canadiană/geacă.
  Până anul ăsta eram tricou + geacă/canadiană.
  Gerul e mai slab, noi mai slabi…

 4. #4 Comentariu nou

  Eu parcă simt anul ăsta mult mai tare frigul și îl pun pe seama vârstei dar și a faptului că nu am fost expuși mai mult pentru a avea timp corpul să se obișnuiască cu temperaturile scăzute.
  Azi dimineață erau -10grade dar se simțea -15. Avem 2-3 zile cu ger și după aia iarăși temperaturi pozitive… nu e bine.
  Dacă nici noi în nord nu știm ce e ăla frig…

  • #5 Comentariu nou

   fratica, saptamana trecuta m-am dat cu motorul prin oras, erau 15 grade

 5. #6 Comentariu nou

  Exista si o explicatie stiintifica 🙂 Pe masura ce imbatranim, vasele de sange isi pierd din flexibilitate si circulatia este afectata, iar noi nu mai retinem caldura ca inainte —> ne este mai frig, in special la extremitati. Noi sa fim sanatosi si sa ne imbracam bine, macar iarna avem ce pune pe noi (nu ca vara cand murim de cald si nu avem ce sa mai dam jos).

 6. #7 Comentariu nou

  ??‍♂️

 7. #8 Comentariu nou

  Sigur pune Bill Gates ceva in termometrele din ziua de azi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.