De câte ori ies audiențele radio, avem numai numere 1

Articol din categoria: andreiu

Mă uitam zilele trecute la cum se laudă toate stațiile importante că sunt numărul 1. Aparent piața radio din România este o luptă între multe stații radio care sunt numărul 1 și unde câștigă RockFm și pierde Guerrilla.

Pentru că așa s-a întâmplat acum, Morning Glory este numărul 1 în București la matinale și Guerrilla a căzut ca din cer.

Una caldă alta rece.

Aia rece e că avem nevoie de un radio guerrilla oricât de tare l-am detesta noi pe Dobro, pentru că e antivaxx, trumpist, pesedist și are discurs pro rusia și anti occident.

Pentru că, ne place sau nu, nișa ăstora care mai ascultăm un indie, un alternativ, un hip-hop sau vrem să mai descoperim și chestii din cultura alternativă urbană, nu prea avem altă sursă de informare, fiind prinși undeva între mainstream și nișa care se cheamă rockfm. Tananana a dispărut, la SmartFm e doar muzică ok-ish și altceva nu mai există. Dar Guerrilla e captivă lu Dobro și nu prea au ce face, decât să moară pe limba lui.

Păcat, totuși, de oamenii care încearcă să facă niște content de calitate acolo, adică Șerban, Mitoș, Cocârlea și Amariei.

Aia caldă e că le-a ieșit celor de la RockFM și au adus postul în lumina reflectoarelor. Și că Exarhu a demonstrat că se poate cu râs, muzică și caterincă relaxată să bați radiourile mari cu rețete clasice.

Dar tot nu înțeleg cine cum e numărul 1. Asta aș vrea să aflu, care este radioul number one al României!

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  ar trebui rectificat ca sunt nr 1 in sufletul oamenilor ca in grafice mai putin.

 2. #2 Comentariu nou

  „There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics” – poți să te uiți la locul 1 din tot felul de perspective.

  • #3 Comentariu nou

   excelent zis :))

 3. #4 Comentariu nou

  Acum vreun an sau doi incepusem sa ascult Guerrilla exact pentru muzica si pentru altii decat Dobro, care deja ma enerva la greu si inca nu era la nivelul de acum. Intr-o zi au avut una din „pastilele” lor de „o aplicatie pe zi” sau cum se numea. Si au recomandat Radio.garden (in browser, dar e si aplicatie, unde poti seta favorite), cu toate posturile radio online din toata lumea, e o harta cu muuuuuulte puncte verzi care sunt de fapt posturi radio. A fost fix ultima zi in care am ascultat un anumit post de radio si cred ca de atunci Guerrilla a mai prins max 3 ore adunate. Pentru ca pot sa ascult ce post vreau. Si daca stii cum sa cauti gasesti multe posturi similare de oriunde. Doar trebuie un pic de efort.

  So, Guerrilla with Dobro no thanks, but thanks for radio.garden. Si da, pacat de ceilalti din radio, care chiar incearcau sa faca ceva, nu stiu acum cum mai e.

  • #5 Comentariu nou

   Folosesc si eu radiogarden. Foarte buna. Mai ales cand sunt plecat din tara. Dar o rectificare. Punctele alea verzi sunt localitati, iar in fiecare gasesti mai multe posturi radio.

 4. #6 Comentariu nou

  Pe Exarhu l-am auzit prima oara mai demult la Apropo TV la Andi Moisescu si mi s-a parut enervant si cam cretin.

  Iar Bogdan Serban pare ca un mos care se screme inca sa fie cool, relevant si la moda

  • #7 Comentariu nou

   Bogdan Serban are marele merit de a promova si scoate la lumina tot felul de trupe noi, de copchii, care au nevoie de expunere si care altfel n-ar prinde niciodata scena mare. Si recomandarile de ce sa faci in oras. Sa vina unul mai tanar care sa faca astea si il dam jos

  • #8 Comentariu nou

   Deci tu nu ai ascultat niciodata matinalul de la RockFm, dar nu-ti place de Exarhu pentru că l-ai vazut o data la o emisiune ?

 5. #9 Comentariu nou

  Imi place Exarhu la nebunie. Sper sa reziste cu atatea cafele la bord. Pe vremuri ascultam Guerilla, de cand a inceput sa se manifeste pesedismul lui Dobro am inceput sa nu il mai suport (si trumpismul lui) si, la un moment dat nu l-am mai ascultat. Imi mai plac cateva emisiuni de la Guerilla (Memo, in special), dar nu mai suport nici jingle-urile lor, asa ca mai dau la ei doar cand toate radiourile au reclame. Mai ascult Radio Seven, in special emisiunea de 16.00 la 19.00

 6. #10 Comentariu nou

  Mai in gluma mai in serios, eu cred ca in realitate Antena Satelor conduce detasat in continuare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.