Ne luăm prea mult în prea serios

Articol din categoria: andreiu

Anul trecut ajung la ghișeul unei bănci, să depun niște bani. Dau doamnei buletinul. îl bagă în scanner, scannerul nu merge. Îl sucește, îl învârtește, nu merge nici pace.

– dacă ăsta nu e bun, aduc altul din mașină!” zic eu, să destind atmosfera.
Am fost la un pas să fiu dat pe mâna poliției, ajungând de la ghișeu la un consilier care mi-a explicat că este ilegal să deții mai multe acte de identitate și să nu mai zic asta public.

În 2016 se naște kiddo. Decidem să punem două prenume Mara și Anastasia. Merg să înmatriculez copilul, îmi spune doamna de la evidența populației că este obligatoriu, prin lege, să fie legate cu cratimă.

dar nu putem să facem două certificate, unul Mara Cismaru și unul Anastasia Cismaru, și-și alege ea la 14 ani, când își face buletin?” zic eu, să destind atmosfera.

Am sfârșit discuția cu doamna arătându-mi legea care asa zice, că d-aia e lege și eu încercând să-i explic că doar glumeam, să destind atmosfera.

Acum vreo două săptămâni ies la masă cu un amic, la prânz. Ne comandăm două ciorbe, vin ciorbele dar pe masă aveam doar furculită și cuțit. Constată chelnerul că nu avem lingură și zice că le aduce imediat.

doar dacă ai drum pe aici, ne descurcăm și cu furculițele, că nu ne grăbim” zic eu, să destind atmosfera.
Am așteptat apoi pentru felul doi și nota măcar 10 minute, de la semn până la sosirea chelnerului la masă, care ziceai că-l servește pe Hitler sau alt personaj dizgrațios.

Astea fiind niște exemple care îmi vin acum în minte, situații similare fiind măcar una la 3 zile.


Înțeleg că poate nu sunt cel mai amuzant om de fața planetei, că oamenii au și zile proaste, dar parcă suntem din ce în ce mai încordați, mai încrâncenați, mai porniți unii împotriva celorlalți.
Poate, uneori, ar fi mai simplu și mai benefic să râdem de ridicolul situațiilor și atât.
Așa cum mi-a spus un taximetrist, înt-o seară ploiasă: viața trece, orice ar fi.

15 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Acum o lună aproximativ am fost sa iau un geam pt o masă de terasă.

  Și mă întreabă doamna daca îmi intră în mașină, iar eu ii răspund în glumă:
  „Stați liniștită că intră și un cavou in spate, am încercat”

  A murit orice conversație, nici o expresie pe fata ei. Am plecat de acolo cu gândul că mai bine tăceam…

  Lumea este prea încordată…

  • #2 Comentariu nou

   nu se glumește cu asa ceva

 2. #3 Comentariu nou

  La aia cu chelnerul sa știi că l-ai luat la mișto rău, aia nu prea e gluma.

  • #4 Comentariu nou

   Poate nu era locul ideal pentru gluma asta dar nici reactia chelnerului nu a fost tocmai ok. Pana la urma cand cineva face glume de acest gen, te uiti putin la expresia fetei si iti faci o idee cat de serioasa a fost gluma. 😉

 3. #5 Comentariu nou

  Sau esti tu prea suptil 🙂

 4. #6 Comentariu nou

  la ce glume ai, zi mersi ca ești căsătorit. sfânta fata aia.

 5. #8 Comentariu nou

  La cea cu evidenta populatiei mi se pare obligatoriu sa fi facut o gluma. Devenisei dad, deci un dad joke se impunea.

 6. #9 Comentariu nou

  Acum 2 ani eram în aeroportul din București, așteptam împreună cu încă un milion de miliarde de oameni să ne îmbarcăm pentru zborul către Lisabona. Când, într-un final, am ajuns în fața doamnei, fiind extrem de bine dispus (pentru că plecam, nu-i așa?) fac o glumă de situație cu ea. În secunda 2 mă întreabă dacă sunt în stare de ebrietate. Încerc să nu intru în jocul ei de a ucide fericirea și îi spun că sunt din Cluj, nu se pune problema, că noi nu consumă alcool. Ea îmi spune că nu mă urcă în avion dacă sunt beat. În final îi spun că-mi pare extrem de rău pentru ea dacă doar așa ajunge să se destindă. Nu mi-a omorât fericirea, dar a deviat-o puțin și prietenii din București cu care am zburat mi-au spus că să mă abțin de la glumițe (că nu le pot zice glume) cu necunoscuții că poate mi-o și iau.

 7. #10 Comentariu nou

  Ieri în aeroport, la revenirea în țară din Grecia, controlul DSP. În stânga mea era o tipă mișto care ii intinsese tipului de la DSP formularul de izolare si certificatul de vaccinare. Tipul de la DSP se uită cu atenție pe amândouă apoi zice cu cel mai mare sictir în glas „mda, mergeți în carantină 2 săptămâni”. Tipa: „CE? CUM CARANTINĂ? EU CARANTINĂ?” „Da, doamnă, carantină”, primește răspunsul calm in timp ce se albastrea la față.
  La care tipul care îmi verifica mie actele zice „haideți, doamnă, colegul meu glumea, să mai destindem atmoafera”

  Nu mai știe lumea de glumă.

 8. #12 Comentariu nou

  da, suntem prea incordati si nu tinem la glume dintotdeauna, pe sistemul „ce, ma face ala pe mine!”

 9. #13 Comentariu nou

  Nu ai scris tu pe Twitter esența?

  Citez: „Problema nu e că vom fi nevoiți să lucrăm până la 70 de ani, problema e că nu vom avea unde. În dinamica de azi, după 55, ești cam pa dacă nu ești medic, jurist sau arhitect.”

 10. #14 Comentariu nou

  Sugestie: Încercați atunci când mai faceți cumpărături din piață, să cereți „măsline dezosate”, în loc de „fără sâmburi” și să vedeți ce priviri scârbite a la Bobonete către Dorel veți primi. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.