Ne-am obișnuit deja?

Articol din categoria: andreiu

Mă uit pe cifrele zilnice care vin prin Biziday la ora 13, cu numărul de cazuri noi. Multe, cam 10% din numărul de teste. Testăm mai puțin, avem mai puține cazuri. Testăm mult, avem 1300 chiar și mai bine.

Cu toate astea, lumea e relaxată. Infinit mai relaxată decât atunci când aveam 100 de cazuri noi, zilnice. Ieri dimineață am stat blocat în trafic la Unirii ca în zilele bune. Știu, sunt trafic, mi-o asum. Duminică seara autostrada A2 era plină ochi, se mergea bară la bară.

Peste tot lume, se deschid și cârciumile în interior, și cinematografele și teatrele și lumea pare să nu se mai sperie aproape deloc de covid. Am mulți prieteni pe care i-au chemat deja angajatorii la muncă, pentru că sunt scumpe chiriile în marile clădiri de birouri și trebuie să se justifice cumva, vedem lume la party-uri cu sute de oameni, se distrează lumea la liber pe plaje și tot așa.

Asta a fost? Ne-am obișnuit cu ideea? Ne-am resemnat cu gândul că îl vom lua toți? Ne dă curaj faptul că avem sub 100 de decese zilnic și sub 1000 de cazuri de ATI?

De ieșit am ieșit și noi, destul de des, dar mai pe profil de lupi singuratici, fără să ne amestecăm cu multă lume, fără să mergem la mall, fără expus la riscuri inutile, masca nu ne lipsește, cumva, ne protejăm, încă.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Nope, eu incerc sa ma protejez cat pot de mult, mai ales cand vad atat de multa inconstienta in jur.

 2. #2 Comentariu nou

  Si asta trebuie sa faca toata lumea. Iesit in grupuri mici, fara zone aglomerate (vf. Moldoveanu o sa fie tot acolo si peste un an). Din pacate asta e noua realitate cu care trebuie sa ne obisnuim, alternativa e sa ne retragem intr-o pestera. Trebuie sa ne ferim cat de bine putem dar viata trebuie sa mearga inainte.

 3. #3 Comentariu nou

  Șocul in societate o sa apară când o să fie full spitalele, și din ce se vede in Ro si in UE în toamnă, probabil după alegerile locale o sa se îndeplinească

 4. #4 Comentariu nou

  Cam trebuie sa ne obisnuim cu virusache https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/08/coronavirus-will-never-go-away/614860/ si sa invatam sa traim cu el. Iesim din casa si incercam sa ne protejam (masca, nu grupuri mari de oameni, spalat pe maine, masurile de bun simt pana la urma).
  La angajatori mai sunt si unii manajeri care simt ca nu-si mai justifica existenta, le lipseste un pupat in fund live si asa ajung sa cheme oamenii la birou mai mult decat e cazul.

  • #5 Comentariu nou

   du-te ba de aici cu articolul tau de speriat lumea. Aia care scriu asta mananca cacat la greu ca sa faca bani pe articol. Auzi, sa invatam sa traim cu el. Traieste tu cu el!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.