Muzica buna nu are varsta

Articol din categoria: mișto

Scriu chestia asta pentru ca mi s-a luat de tot felul de melomani, care trecuti de 30 de ani cred ca generatia care vine in spatele lor e expirata si asculta numai cacaturi. Nu. Daca am doar 25 de ani nu inseamna ca nu stiu ce inseamna muzica buna si nu pot recunoaste o trupa care a facut istorie.

Nu toti cei nascuti inainte sau odata cu explozia de la Cernobil asculta house, bumtzi-bumtzi sau manele. Nu sunteti voi, cei peste 30 de ani acei guru ai muzicii bune. Daca mergem strict pe criteriul de varsta, vin cu tata si va bate cu placile in cap pana invatati tot ce inseamna muzica de la Rosu si Negru la Beatles sau Led Zeppelin.  Ca sa fiu arogant. Insa nu asta voiam sa punctez.

Ce vreau sa spun e ca si cei de varsta mea au cultura muzicala. Cel putin cei alaturi de care mi`am trait copilaria si cu care faceam trafic de casete. Inca pastrez o parte din casetele in care mi`am investit alocatiile din scoala generala pana la finele liceului.
De la Black Sabbath, la Sepultura, Rolling Stones sau Def Leppard, toate sunt trupe ale caror piese ma trezesc fredonandu-le si acum, aiurea, mergand pe strada. Nu ma apuc sa vorbesc de Pantera sau Kreator pentru ca simt ca o fac degeaba.

Pentru concertul Ozzy de anul trecut mi-am busit un interviu de angajare. Trebuia sa ajung acolo, sa-l vad pe viu pe cel pe care il ascultam dumnezeieste odinioara si datorita caruia stiu piesele de la Sabbath pe de rost si acum, daca ma scoli noaptea din somn. La Guns am fost acolo, direct de la munca, in costum, in timp ce voi injurati trupa din fotoliul de  acasa.

Daca stii ceva de la Metallica si ceva de la Nirvana, nu te face cu nimic mai cult decat altii, prietene pseudo-meloman. Asa cum nu sunt nici eu, de altfel. Pentru ca intotdeauna va fi cineva care va sti mai mult decat mine, decat noi…indiferent de cati ani are.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  ai mare dreptate Andrei nu esti singurul care are cultura muzicala dar cum suntem in secolul vitezei si a internetului totul se schimba pe zi ce trece e bine sa ne mai aducem aminte de amintirile frumoase

 2. #2 Comentariu nou

  asa este mucica buna nu are varsta , pacat nu se mai scot melodi asa bune ca inainte care sa fie ascultate de 2 sau mai multe genaratii . Spunetimi voi chiar credeti ca la un bachet la unei clase va canta 50 cent , muzica romaneasca , sau manele [ vor cata ] dar asteptarea seri va fi ” forever yung – alphaville”

  • #3 Comentariu nou

   data viitoare poate ne si traduci ce ai vrut sa scrii aici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.