Nu sunt bucurestean

Articol din categoria: mișto

Zilele trecute am avut parte de un moment cel putin comic, dar care m-a facut sa realizez un lucru important pentru mine. Un amic a scapat o apostrofare la adresa bucurestenilor, fara sa-si dea seama ca eu sunt langa el. Omul, cu mult bun-simt, a revenit imediat si si-a cerut scuze in fata mea, precizand ca se referea strict la anumite personaje dambovitene.
Eu l-am linistit spunandu-i clar omului ca nu m-am simtit deloc atacat sau lezat de spusele lui. Nu ma simt bucurestean. Sunt doar un brailean care sta de ceva vreme in capitala si nimic mai mult. Asa ca poate sta linistit.

Acum, sa lamurim si problema bucurestenilor care si-au facut o adevarata pasiune in a-i numi pe cei veniti din provincie, tarani, idioti, nespalati si mai stiu eu cum, si sa plece de aici, etc.   Fratilor, daca voi ati fi atat de buni, frumosi si competenti pe cat  pretindeti nu ar mai avea nimeni loc de voi. Fie ar pleca inapoi in orasele de origine dupa facultate, fie n-ar mai veni aici. Dar atata timp cat se dovedeste ca taranii din provincie sunt mai buni, nu e decat vina voastra.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Întotdeauna am fost de părere că nu locul unde te-ai născut te definește ca om. E mult mai important ceea ce ești ai devenit, ce ai știut să încorporezi bun în persoana ta din locurile pe unde ai crescut/locuit/trecut și cum te-au schimbat experiențele acestea de viață.

    Și preconcepția aia că bucureștenii sunt prost crescuți, gălăgioși s.a.m.d, iar cei din provincie sunt mai buni, doar pentru că au crescut într-un oraș unde valorile morale sunt mai bine impregnate în viața cotidiană, iar tentațiile sunt infinit mai puține, e greșită și extrem de păguboasă pe termen lung. Pentru provincialul cu coada pe sus, pentru societatea în care este nevoit să se integreze. Nu mă interesează de unde ești, ci în definitiv ce persoană ești.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.