Mutat încă o dată

Articol din categoria: andreiu


După o săptămână de foc, în care am umblat să găsesc un loc în care să mă mut, astăzi am reuşit să dorm cât vreau (şi m-am trezit la 8, ca să ştiu o treabă) dar nu m-am dat jos până acum decât pentru cafea.  Na, să simt ca e totuşi încă weekend.

Acum revenind, după un maraton de vreo 3 zile de căutări intense şi vizionări peste vizionări, am reuşit totuşi să mă mut. Am lăsat Crângaşi pentru Tineretului. Să vedem ce şi cum.

Dat fiind faptul că am avut doar! o săptămână la dispoziţie să  degajez terenul, toată treaba a fost cam pe fugă, cu mici accese de disperare şi panică pe joi, pe la prânz, când nu se concretizase nimic şi mă presa timpul.  Din fericire, joi seara s-a rezolvat.

Chestii observate săptămâna asta:
– oamenii încă nu şi-au pierdut de tot solidaritatea şi dorinţa de a ajuta. ceea ce e mişto şi merită mulţumiri toţi cei care şi-au arătat disponibilitatea şi dorinţa să mă ajute.
– ofertele bune apar în ultimele momente sau de unde nu te aştepţi
– agenţii imobiliari sunt în marea majoritate foarte slabi pregătiţi. (eu voiam garsonieră aproape de metrou şi el mă ducea pe 13 septembrie la prosper, că e la 10 minute de izvor. poate zburând)
– alţi agenţi imobiliari sunt defazaţi. îi spun unuia că e urgent şi sâmbătă trebuie să fiu mutat şi el mă sună acum jumătate de oră să îmi spună că are ceva „deosebit de frumos”
– foarte mulţi propietari nu acceptă, băieţi, studenţi sau cupluri. motivele variază de la „tras ţeapă, mizerie” până la „fac un copil şi nu mai scap de ei din casă”. Asta pe lângă întrebările despre locul de muncă etc. Măcar nu a trebuit să aduc vreo adeverinţă de salariat.
-preţurile de obicei se negociază, unele negocieri sunt chiar foarte mişto. Mie mi s-a oferit o reducere de 10 euro pe lună dacă plătesc în avans pe 12 luni.
– operaţiunea împachetat-despachetat este cea mai nasoală parte din tot procesul ăsta. În cazul în care nu angajezi o firmă specilizată.

Acum urmează un test de maturitate pentru mine, având în vedere că după ani buni de stat „în gaşcă” m-am mutat singur. Până acum e ok, cu cafea şi playlist de cover-uri Bossa.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Mno, să fie într-un ceas bun. Măcăr ai tras niște concluzii pe care alții le pot lua ca sfaturi în viitoarele lor mutări.

  • #2 Comentariu nou

   ms. m-ar bucura sa ajute pe cineva 🙂

 2. #3 Comentariu nou

  Sa fie de bun augur aceasta mutare! Numai bine!

 3. #5 Comentariu nou

  felicitari pt curaj!

 4. #6 Comentariu nou

  Bun venit in cartier! 😀

 5. #8 Comentariu nou

  Vezi, dacă plăteai un avans pe 24luni, aveai șanse reale să obții un discount de chiar 12€/luna. Data viitoare… 😉 Până una-alta, să fie o mutare cu noroc și o karmă pozitivă!

 6. #10 Comentariu nou

  Anul asta e primul an din ultimii cam vreo 4 asa in care nu m-am mai mutat. Parca imi e si dor cateodata de cutii si triaj si pahare impachetate in ziare… Melancolie

 7. #11 Comentariu nou

  Sa fie intr-un ceas bun. Sa nu ai probleme, mai ales cu vecinii 😀

 8. #12 Comentariu nou

  Sa iti priasca traiul in noua casa! Eu inteleg prin ce ai trecut pentru ca deseori am facut acelasi lucru… Totul e bine cand se termina cu bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.