Tot văd că se agită spiritele cu orele de religie în școli. Pe mine mă fascinează cum, în anul 2015, când omenirea a trimis un robot pe Marte noi încă nu vrem să ieșim din mileniul I și batem apa în piuă cu religia.

Revenind, văd că unul din lait-motivele propagandei desfășurată pentru predarea orelor de religie este moralitatea și formarea în spiritul și litera corectitudinii și respectului pentru aproapele nostru.

Acum, să vă spun cam când m-am convins eu câtă moralitate zace în iluștrii prelați, care vin și predau religia prin școli.

Dintr-un eveniment nefericit, maică-mea a murit cu o săptămână să intru eu în clasa 1. Mai precis pe 6 septembrie, școala începând pe 15. Clasa 1. Am nimerit la o învățătoare tânără, prima generație de copii pe care o avea la clasă.

Prin semestrul doi ce credeți că îi spune preotul (profesorul de religie de la clasă) tatălui meu: ”de ce nu încearcă ceva cu învățătoarea, că e tânără, frumoasă și ar merge așa un pic”. Atât de moral era preotul și cam asta ne putea învăța el despre moralitate pe noi. Un lup moralist în sutană, ca foarte mulți alții, începând cu prea fericitul.

Cam asta cu moralitatea. Apoi, dacă mai punem și restul de cazuri în care preoții refuză înmormântări, botezuri sau cununii dacă nu cotizezi cât trebuie (cazurile astea fiind excedentare excepțiilor de buni samariteni, suntem de acord, da?) de ce aș fi eu de acord să fie reintrodusă religia?

Da, aș fi perfect de acord cu niște ore de istoria religiilor, de dogme, diferențe și deosebiri dintre culte. Asta da, ajută la cultura generală.

Zice foarte bine Eftimie aici că toată tevatura asta s-a creat pentru că trebuiesc adunați 10.000 de lichele de pe străzi și aduși la ore să predea.