Mai devreme am primit un avertisment din partea Poliției Locale Sector 3 pentru că ieșisem cu fiara patrupedă fără lesă, în fața blocului. Eram pasibil de amendă, dar m-au salvat 2 maidanezi care treceau de cealaltă parte a străzii. Prin calmul recunoscut de care dau dovadă le-am spus domnilor de la Locală că le voi pune maidanezii în portbagaj dacă eu îmi iau amendă și ăia trec nestingheriți pe stradă.

În altă ordine de idei, mi-a plăcut că m-au întrebat dacă am pungă la mine, să strâng după el. Asta e ok și sunt de acord cu amendarea celor care nu strâng după câinele lor.

Acum urmează partea mișto, extrasă exact din Caragiale, doar că al anului 2015.

Așadar, hotărârea de amendare a celor care nu țin câinii în lesă e dată de Primăria Capitalei.

Campania de sancționare a celor care plimbă câinii fără lesă aparține Primăriei sectorului 3.

Câinii vagabonzi din sectorul 3 nu sunt în administrarea lui Negoiță ci a Primăriei Capitalei

Banii încasați din amenzi de Primăria Sectorului 3 rămân la sectorul 3, chiar dacă hotărârea e dată de Primăria Capitalei.

Nu sunt absurd, da, sunt cazuri în care câinii periculoși trebuiesc ținuți în lesă și cu botniță. La fel de acord sunt și cu amendarea celor care nu strâng după câinii lor. Dar când ieși cu câinele în fața blocului, dimineața, mi se pare un pic exagerat. Mai ales că vorbim de un bulldog și nu de vreun cane corso.

Mai mult de atât. câinii cu stăpân ascultă de cineva, de comenzile celui care îl scoate, că nu cred să existe vreun nebun care să lase un câine de rasă liber pe stradă dacă nu ascultă de el. Nu de alta, dar îl pierde. În timp ce maidanezii huzuresc nestingheriți prin oraș.

Pe scut: dacă stați în sectorul 3, aveți câine și vedeți o mașină de la Poliția locală, puneți lesa câinelui, că altfel luați amendă.