Ne vaccinăm! Hai să ne vaccinăm cu toții, să scăpăm de covid și să revenim la normal.

Mă uitam la hunger game-ul declanșat cu etapa a 3a de vaccinare și la cum s-au călcat oamenii în picioare ( digital) să prindă un loc la vaccinare, unii dintre ei la 500 de km distanță de casă. Ceea ce este foarte bine, îmbucurător, mai ales că este o decizie voluntară, nu te obligă nimeni să te vaccinezi.

În același timp, e plină bula mea de entuziasm, că ne vaccinăm și ne întoarcem la normal, mergem la meciuri, la concerte, la untold, peste tot, vom zburda în libertate.

Doar că nu.

Te vaccinezi ca să nu faci vreo formă gravă și să nu ajungi la ATI și să te ia dracu din ușa bisericii, atât.

Vaccinul nu e antidot, după ce faci vaccinul va trebui să porți mască, va trebui să păstrezi distanțarea socială, nu ești imun la covid, poți transmite covid mai departe, îi poți îmbolnăvi pe ai tăi.

Așadar, eu zic că mai bine ai așteptări mici și te bucuri de surpize pe parcurs, decât să îți faci planuri mari pentru tot anul 2021 și să te trezești cu buza umflată că l-ai petrecut și pe ăsta în casă.

Despre cât de etic mi se pare că vaccinarea este discriminare pentru o mare parte din populație, cei fără acces sau cunoștințe avansate de lucrat pe calculator, în alt articol.

Știu, mă pricep să stric petrecerile, dar asta e situația. Vaccinul îl faci ca să nu mori, nu ca să intri la concert.

Între timp, stay away!

Photo by S&B Vonlanthen on Unsplash