Am avut o perioadă de timp un Motorola G 5G, cât să-mi fac o părere.

Cu Motorola m-am mai jucat la un moment dat, prin 2019, și am fost foarte plăcut surprins de ele, mi se par telefoane perfecte pe care să le luăm copiilor sau părinților noștri.

Pentru că sunt foarte bune, fiabile, rezistente, cu autonomie bună și nu costă cât un rinichi. Astfel că dacă le sparg sau pierd, să nu fie paguba prea mare.

Motorola G cu 5G.

Android 10, procesor Snapdragon 750G, 4 sau 6 GB de RAM, în funcție de capacitatea de stocare.

Trei camere foto de 48 MP, de 8 și de 2 MP, iar pentru frontală are o cameră de 16MP.

Bateria este de 5000 mAH și eu cu greu am dat-o jos în două zile de folosință.

Nu sunt reviewer profesionist de telefoane, nu vă trec prin toate detaliile tehnice, despre versiunea de kernell și despre diafragma camerei foto.

Vă pot spune cum s-a comportat telefonul în condiții de folosire normală, uzuală, de zi de zi.

L-am folosit atât ca telefon secundar, dar și ca telefon principal și unic câteva zile. Din start trebuie să zic că e enervant ca naiba senzorul de amprentă pe spate, odată ce te-ai obișnuit cu el pe ecran. Nu e ceva peste care nu poți trece, dar e incomod o perioadă.

Telefonul se mișcă super smooth, deși avea Android10, nu are lag, nu gâfâie la folosire intensă, nu moare bateria fără să anunțe, este ușor de manevrat și de ținut în mână, iar ecranul este perfect ca luminozitate și intensitate. Nu am simțit nici o lipsă, am deschis documente, am folosit chestii de muncă fără probleme ( outlook, teams, zoom)

Este perfect pentru un telefon care costă doar 1300 de lei. Mi se pare chiar incredibil că poți avea un telefon cu caracteristicile astea la prețul ăsta.

Și da, Motorola pare să devină un player important în zona asta de telefoane performante și accesibile. Undeva imediat după High-endurile celebre, dar care încep să aibă prețuri prohibitive.

Mi-aș lua? Probabil că da, nu știu dacă fix modelul G, dar este o opțiune pentru când o fi nevoie de alt telefon.