Imaginează-ți o lume fără animale în suferință! Acum hai să facem din asta o realitate

Articol din categoria: andreiu


Când se lasă întunericul peste boxele unde sute de câini sunt închiși în mod primitiv în adăpostul public din Galați, singurele sunete care se mai aud sunt schelălăiturile câinilor slabi care fug din calea câinilor mari alături de care sunt închiși, și apa care curge prin acoperișul găurit.

Nu trebuie decât să închizi ochii și să faci un mic exercițiu de imaginație și e ca și cum ai fi acolo.


Noi nu trebuie să ne imaginăm asta. Echipa ROLDA vizitează adăpostul public ori de câte ori avem spații disponibile pentru a prelua de acolo câini condamnați la moarte. Iar aceștia nu sunt singurele animale de care suntem responsabili. Preluăm animale de pe stradă sau chiar de la stăpâni care nu se mai pot ocupa de ei în mod corespunzător. Pentru toți acești câini ROLDA încearcă să găsească un loc, o casă, o salvare. Familii adoptive se găsesc. Dacă nu atât de mult în România întrucât ne lipsește acest reflex sănătos, atunci în țări precum Suedia și Elveția (cel mai des), Anglia, Germania sau chiar SUA.

Poți să mai închizi o dată ochii pentru un nou exercițiu de imaginație și să auzi povestea lui Tom.

Tom este un cățel salvat din adăpostul public din Galați în luna februarie de către Ryan, un cetățean american care a călătorit mult prin Europa. În călătoriile lui, Ryan a ajuns să remarce cât de speciali și inteligenți sunt câinii fără stăpân, forțați constant să se adapteze, să găsească resurse, și totuși atât de blânzi și buni în pofida vieții grele. Prin intermediul ROLDA, Ryan l-a descoperit pe Tom pe care l-a ales ca prieten pe viață și alături de care va începe o lungă călătorie spre casa lui de peste ocean.

Încă puțin să-ți spunem și povestea Maiei. Mai bine ții în continuare ochii închiși pentru povestea asta.

Atunci când am fost alertați să o salvăm pe Maia, am găsit-o zăcând într-o baltă de sânge. Era păzită de un partener de hoinăreală care nu a abandonat-o la greu. Prin hoinărelile lor, Maia și-a tăiat tendoanele lăbuțelor din față în timp ce încerca să treacă peste un gard de metal neterminat. Pentru noi a fost o intervenție contra-cronometru deoarece șansele date unui astfel de animal erau foarte mici. După câteva refuzuri am dat și de partenerii de la Siavet care au preluat-o pe Maia, s-au ocupat de operația ei care a durat ore întregi, și și-au asumat tratamentul și îngrijirea post-operatorie de câteva săptămâni. Mai mult, ne-au ajutat cu tratamentul Maiei pe o durată de doi ani și o vor face până când va fi adoptată. 

Este momentul să deschizi ochii.

În 15 ani de activitate, ROLDA se mândrește că nu a abandonat niciodată un câine aflat în suferință, indiferent de problemele acestuia, de resursele limitate de care dispuneam sau orice alt obstacol. Dar nu am fi reușit acest lucru fără ajutor. Fără ajutorul medicilor veterinari care se implică din pură bunătate, fără echipa dedicată care face eforturi pentru a îngriji fiecare animal, dar mai ales fără ajutorul tău. Cu ajutorul tău, încercăm zi de zi să ne autodepășim și să facem mai mult pentru aceste animale. Doar cu ajutorul donațiilor de la tine și cei ca tine putem să face ce trebuie, nu doar cât se poate.

Până acum, ROLDA a construit de la zero două adăposturi private unde sute de câini sunt îngrijiți corespunzător, pregătiți și promovați pentru adopție. Atunci când fondurile ne permit, organizăm campanii de sterilizare pentru animalele de companie din comunitățile rurale cu venituri modeste și donăm căsuțe pentru câinii de la sate expuși la intemperii. Totul fără ajutor din partea statului, a instituțiilor plătite din bani publici pentru a se ocupa de această problemă, sau fără fonduri europene.

În fiecare an, costurile cele mai mari constau în hrană și îngrijirea veterinară: tratamente de urgență, sterilizări și vaccinări la care se adaugă tratamentele preventive împotriva paraziților interni și externi (acestea din urmă mai ales în perioada martie–octombrie). Hrănim câinii din adăpost, oferim hrană și ajutor de urgență unor familii din comunitățile sărace pentru animalele lor și hrănim grupurile de câini din jurul adăpostului și zonele industriale.

Ajutorul tău nu este doar prețios. Este cu adevărat vital și poate face diferența între a salva, trata, hrăni, găzdui și, în cele din urmă, da spre adopție un câine, doi, trei, sau chiar o sută.

Îți poți imagina ce înseamnă să poți face acest lucru?

Și totul constă într-o donație de 2 EURO pe lună. Haide să transformăm un exercițiu de imaginație într-o realitate pentru prietenii noștri.

Donează 2 EURO pe lună la 8845!

Citeste mai multe despre ROLDA, despre ce am facut pana acum si proiectele noastre: https://rolda.ro/ajut/

Trimite SMS cu textul PRIETEN la numarul 8845 si donezi 2 EUR/luna pentru hrana unui caine din adapost. Poti opri donatia trimitand textul PRIETEN STOP la 8845.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.

Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro.

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Doneaza prin PayPal: roldadogs@gmail.com sau https://paypal.me/savestrays

Date bancare:

Beneficiar: Fundația ROLDA

CUI: 18416340

IBAN RON: RO14BTRLRONCRT0PA6711501

EUR: RO58BTRLEURCRT0PA6711501

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Banca Transilvania

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Done.Transmis si prietenilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.