Observ de ceva vreme ( câțiva ani chiar) cum ni se diluează încet dar sigur încrederea în semenii noștri. Avem din ce în ce mai des impresia că cei de lângă noi au cele mai rele intenții în relația cu noi.

Fie că vor să ne fure la bani, fie că vor să ne păcălească cumva să muncească mai puțin decât noi, fie vor să se folosească de noi pentru a obține niște beneficii, oricare ar fi ele.

E dureros să vezi cum dispare prezumția de bune intenții, de solidaritate, de ajutor mutual sau empatie față de semenii tăi. E nasol să vezi că dispare dramul ăla de umanitate.

Am ajuns să ne minunăm când vedem pe cineva că face un gest care ar fi catalogat drept normal, într-o lume normală, și să-l arătăm pe ăla cu degetul.

Poate sunt ultimul dintre nostalgici, dar deocamdată merg la piață fără să mă gândesc că țăranul vrea să mă fure la cântar, merg la bere cu oameni fără să mă gândesc că s-ar putea cineva să vrea ceva de la mine și încă ajut pe cei jurul meu fără să mă gândesc că la un moment dat s-ar putea să am nevoie de ceva de la ei.

Poate sunt doar eu, dar lumea nu e chiar atât de rea.

trust via dreamstime