Săptămâna asta am ieșit un pic la explorat orașul, în căutare de cârciumi noi, unde să mai mâncăm, să mai bem, dacă se poate în liniște, la terasă și departe de aglomerația din centru. Am ajuns pe splai, la Potcoava, la recomandarea unor prieteni.

Am fost plăcut surprins de loc, cum arată, cum a fost amenajat, au două acvarii foarte mișto aranjate înăuntru, dar, ce-i mai mișto e că tavanul salonului interior este din sticlă și ai lumina naturală. O să fie interesant acolo de mers la toamnă, când plouă și la iarnă, când o să fie zăpadă.

Despre mâncare acum: noi am comandat o doradă în crustă de sare și o tigaie grecească, cu carne de porc, ardei și brânză.  Foare bune, am mers tot pe recomandare deși eu voiam niște miel la cuptor. Încerc data viitoare.

Elementul surpriză a fost la desert, când am găsit în meniu Lapte de pasăre. Eu nu mai mâncasem de vreo 20 de ani lapte de pasăre și chiar am fost curios să văd cum e. Foarte bun, foarte mișto, mi-am amintit de gustul copilăriei. Rețeta este luată de la un restaurant din Paris, am aflat și asta și este printre puținele restaurante din București care au așa ceva în meniu.

Prețurile nu sunt exagerat de mari, o masă în 2 sare un pic de 100 de lei, dar când te gândești că e și în aer liber și ferit de aglomerație și ai și desert ales, merită. Noi sigur mai dăm pe acolo și la iarnă, datorită tavanului.

Am găsit și ceva deranjant, normal, că nu poate fi totul perfect: muzica. Prea tare și prea cancan pentru gusturile noastre. Poate un smartFm sau un radio online ar fi mai potrivit decât Andra cu falava sau alte dubioșenii d-astea. E posibil să fie o strategie și de atras studenții de peste gârlă, nu știu ce să zic.