Langa porc, la bloc

Articol din categoria: ca la noi, wtf?

De ceva vreme, ne-am dat seama ca e mai economic sa punem senzorii de miscare pe scarile de bloc, ca sa se aprinda lumina numai cand este nevoie. Laudabila actiune, eco-friendly, de bun simt as putea spune. Numai ca, din pacate, in scarile noastre de bloc mai locuieste si cate un Titel care se gandeste ca e mai smecher decat restul.
Eu am ocazia sa am un exemplar din asta fix in apartamentul din fata.
Prin noiembrie observ ca nu se mai aprinde lumina pe palier. Bun, s-a ars becul. Cetatean model, plin de simt civic cumpar bec si ma apuc sa il montez. Tot intuneric. Ma duc la administrator sa ii zic ca s-a stricat senzorul. Administratorul suna firma care se ocupa de service, vine un tip de la ei, se uita si constata:” e scos din priza. Alimentarea e la apartamentul ala.”
Ok, sa sunam la usa respectivului sa ii atragem atentia ca e senzorul scos din priza. Numai ca aflu ca in acel apartament nu sta nimeni, fiind scos la inchiriere.
Azi, cand ies din casa, dau nas in nas cu vecinu. Ii explic problema, il rog frumos sa bage senzorul in priza, ca e cam aiurea situatia. La care vine replica: „pai ala consuma curentul meu!” Ok, are dreptate omu, ma gandesc eu si ii zic ca eu sunt dispus sa ii dau un 5 lei pe luna, desi nu cred ca un bec de 60w consuma atat intr`o luna nici daca e aprins non-stop.
La care ma izbesc de o replica plina de profunzime: „ma doare`n cur pe mine. cand o sa vina chiriasii sa vorbesti cu ei. eu nu stau aici, nu ma afecteaza!”

E minunat sa stai la bloc, nu?

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  La noi în bloc s-au furat senzorii de 2 ori într-o săptămână 🙂 Acum avem lămpi cu senzori şi grilaje

  • #2 Comentariu nou

   ca s-au furat e una, ca nu functioneaza din cauza unui cretin e alta 🙂

  • #3 Comentariu nou

   Da, toate fac parte din coloratul trai la bloc :))

 2. #4 Comentariu nou

  Ce bine ar fi daca am putea sa ne alegem vecinii. Am scapa de toate specimenele astea. Imaginati-va cum ar arata o scara de bloc unde toti locatarii ar fi ca porcul descris de Andrei…ce s-ar manca intre ei, ce s-ar da ei sefi de scara…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.