Încă nu e vremea, poate peste ceva ani!

Articol din categoria: atitudini

Este unul dintre cele mai des folosite răspunsuri la întrebările „când te însori?” sau „când faci şi tu un copil?”. Motivaţiile sunt diverse : cariera, condiţia materială, libertatea sau cheful. Ori ne focusăm pe job, ori ne gândim că nu suntem încă pregătiţi nici din punct de vedere financiar şi emoţional, ori ne place senzaţia de libertate şi relaxare pe care o avem la momentul ăsta.

Numai că din păcate corpurile noastre nu sunt mereu în concordanţă cu gândurile şi planurile de viitor şi ne pot face surprize neplăcute, momentul „de mai târziu” să nu fie cumva „prea târziu”. Şi aici mă refer la perioada de fertilitate care atinge valoarea maximă undeva pe la 25 de ani şi începe să scadă vertiginos după 30 de ani.  Pe scurt, la 35 de ani ai şanse mult mai mici să faci un copil faţă de 25 de ani. Mai încolo de 35 deja devine şi mai greu.

Asta am aflat-o de la specialiştii clinicii Gynera din Bucureşti, care au demarat o campanie de informare-conştientizare pe tema fertilităţii, atât la bărbaţi cât şi la femei. Se impunea o astfel de campanie, având în vedere că din ce în ce mai mulţi tineri amână momentul şi habar nu au care sunt riscurile. Perfect valabil şi în cazul meu.

Clinica Gynera oferă şi soluţii în cazurile în care persoanele doresc să amâne momentul conceperii unui copil pentru mai târziu, prin prelevarea şi conservarea materialului genetic al partenerilor, pentru a diminua riscurile şi pentru a mări şansele unei sarcini reuşite.

În fiecare vineri, cei care vor să îşi testeze fertilitatea beneficiază de un discount de 50%, adică un test de fertilitate la femei costa 170 de lei şi la bărbaţi doar 50. Mai multe detalii găsiţi în secţiuea dedicată de pe site-ul clinicii, unde puteţi să vă şi programaţi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.