Înainte de prima înjurătură

Articol din categoria: andreiu

Vor veni momente în care ne va veni să-l înjurăm rău pe Nicușor Dan, noul primar oficial al capitalei. Sigur vor veni, pentru că orașul este în dezastru și eu cred că vor dura măcar 10 ani ca să reușească cineva să-l aducă pe linia de plutire măcar, nu să-l transforme într-o capitală adevărată.

Cu toate astea, înainte să aruncăm prima înjurătură să ne amintim că:

 • din 90 încoace, cu mici excepții, nu a fost luată nici o măsură bună pentru acest oraș
 • s-au pus borduri și panseluțe de milioane de euro, în fiecare an.
 • s-au făcut paranghelii, chermeze, pelerinaje, festivaluri fără sens
 • s-au dat vouchere pentru toate prostiile
 • s-au pus luminițe de paște
 • s-au făcut teste gratis de covid pentru cei care voiau să plece din țară în vacanță
 • s-au măsluit licitații pentru autobuze, tramvaie, troleibuze
 • s-au furat bani prin tot felul de companii și instituții făcute din pix fără vreo utilitate
 • nu s-a investit nici un ban în îmbunătățirea vieții cetățenilor sau a optimizării acestui oraș.

Să ne înarmăm cu răbdare, vor veni vremuri complicate, dacă Nicușor chiar e pus pe treabă. Exact ca la renovarea unui apartament, întâi trebuie să suporți bormașina înainte să te bucuri de liniștea și confortul locuinței.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  În ce hal a ajuns Bucureștiul nu ajunge bormașina, întâi trebuie buldozer.

 2. #2 Comentariu nou

  Recent am făcut niște analize privind dezvoltarea rurală și am scris pe blog un plan de dezvoltare pe 10 ani. Am identificat cam ce trebuie făcut și în ce ordine. Nu-i chiar rocket science doar că e un plan care trebuie asumat, pe o perioadă lungă de timp, indiferent de culoarea politică. Planul se poate aplica și în cazul unul oraș, din păcate sunt niște diferențe mari între rural și urban. In cazul unui sat lucrurile se fac „from scratch”, in general nu exista infrastructură, prin urmare se poate planifica corespunzător încă de la început. Pe de altă parte, într-un oraș infrastructura deja există, deseori subdimensionată, fapt care duce la niște exerciții mult mai ample, nu doar la simple reparații. Mai schimbi o conductă, mai schimbi un cablu de curent, apoi constați că nu-i suficient și trebuie să refaci distribuții întregi aproape de la zero. Deci o să fie greu de reparat anumite lucruri deoarece te lovești de infrastructură cam peste tot. Vine gigel și trage conductă de apă, lovește în aia de gaz, apoi lovește în canalizare, apoi de ceva cablu de curent care nu apare în fișa tehnică și tot așa. O să fie greu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.