La Constanța ( irelavant, putea să se întâmple și la Zalău), opt copii au fost luați de poliție, duși la secție și amendați pentru că au sărit gardul școlii ca să bată mingea.
Pe lângă faptul că este total absurdă chestia asta, cu accesul interzis pe terenurile de sport din școli, mai ales în weekend, semnalele transmise sunt mai mult decât clare: încă n-am ieșit din comunism.
De ce ar trebui lăsate terenurile deschise? Pentru că oferi și altă alternativă tinerilor, de petrecut timpul liber, în afară de mers la mall și la sălile de păcănele. Alea sunt deschise aproape 24/7, nu gonesc copiii, deși e interzis accesul sub 18 ani, și nici nu te ia poliția din ele. Dimpotrivă, sunt foarte primitoare.
De ce ar trebui lăsate terenurile deschise? Pentru că aparțin comunităților, pentru că sunt construite și întreținute din banii contribuabililor, nu din economiile directorului sau ale inspectorului sau ale ministrului.
De ce e greșit ce se întâmplă?
Pentru că, deși suntem codași la sport, ultimii la performanțe sportive, la investiții și infrastructură, venim și amendăm și câte o gașcă d-asta de rătăciți care ar vrea să bată mingea undeva.
5 comentarii Adaugă comentariu
Servus!
Un exemplu asrmanayot: La Iași nu ai voie să-ți plimbi cîinii prin parcuri, e o hotărâre de consiliu local care interzice asta..
Primar liberal, apucături comuniste.
Probabil e mai simplu să interzici decît să te asiguri că regulile (strîns după căței, plimbat în lesă, botniță pentru rasele periculoase, etc.) sunt respectate.
La fel și cu terenurile de joacă de pe lîngă școli : cine răspunde în caz de accident? Mai bine le ții închise.
La mine în oraș a fost construit un bazin de înot pe cînd era Udrea ministru al dezvoltării și m-am bucurat că pot să mă recreez cînd merg în vizită la părinți. Am fost într-o iarnă și m-am întors cu păduchi la București.
Cu românii nu faci treabă niciodată.
Problema e alta. Daca lasi portile deschise, intr-o saptamna e vandalizat totul. Educatia precara a noilor generatii se vede din ce in ce mai mult. Democratia prost inteleasa dupa ’90 a generat o problema mult mai mare pentru romania.
Îmi cer scuze („scuze”, să ajung să-mi cer scuze!) dar nu ai dreptate.
Ăsta ar fi fost comentariul meu către unul dintre tați dar am ales să nu îl mai scriu. Îl postez aici:
@rilache: suntem varza la majoritatea sporturilor, ne plângem ca sunt copiii supraponderali, ca nu fac sport, ca nu au unde sa facă sport, iar noi le ingradim accesul la terenuri de sport. Nu ți se pare în neregula treaba asta? Iar vizavi de măreață lege: ți se pare o lege bună?
Acum vreo 15 ani, cand eram copil si traiam intr-un orasel mic de provincie nu aveam deloc unde sa jucam fotbal si procedam la fel, saream gardul in curtea scolii si ne jucam acolo pana seara tarziu. De multe ori a venit politia sau jandarmeria, insa intordeauna s-au purtat frumos cu noi, explicandu-ne ca nu avem voie, dar ca ne intelege ca nu avem unde sa jucam. La rugamintile noastre, ne permiteau sa ne jucam 2-3 ore, dupa ce ne luau datele, iar pana sa plecam veneau sa verifice ca nu am stricat ceva. Asta ar fi avantajul traiului intr-un oras mic, de provincie, unde toata lumea se cunoaste cu celalalt si exista ceva mai mult bun simt si respect prin prisma acestui lucru.
Nu as putea sa concep, din partea autoritatilor, o demonstratie de forta fata de niste copii care nu sunt delicventi si al caror singur scop e sa se joace… socant ca atat de mult ne-am degradat ca oameni.
Cand ne vom intreba de unde vine lipsa de respect a noilor generatii fata de autoritati, sa ne gandim la acest exemplu, copii fiind socati si enervati de atitudinea autoritatilor. Normal ca se vor razvrati, vor protesta si vor arunca cu pietre in ei in piata victoriei.
Noua, avand in vedere tratamentul pe care il primeam,l si faptul ca ni s-a explicat ce gresim, ne era rusine de acei politisti/jandarmi, pe care ii salutam cu capul plecat cand ii intalneam pe strada.
Dar nah, e usor sa zici ca e vina noilor generatii, cand ei sunt de fapt oglinda societatii, ai oamenilor de 30-50 de ani care ii educa.
Ceao