”Cu excepția duminicii, când vin nepoții și strănepotul în vizită, rezolv probleme din culegeri. Așa îmi țin mintea trează. Alții citesc, fac integrame, rebusuri ori sudoku. Eu calculez. Dacă n-aș avea musafiri, și duminica i-aș dedica matematicii timpul meu liber”

profa matematica

Este vorba despre o doamnă profesoară de matematică, în vârstă de 73 de ani, Magdalena Wambach pe numele dumneai, din județul Timiș,  care refuză să se dea bătută. Așa că face exerciții de matematică.

A fost profesoară din 1964 până în 1999 și ieșitul la pensie nu este un impiediment pentru ea să continue să facă ce știe cel mai bine: matematică. Motivația: își dorește să fie activă și lucidă cât mai multă vreme.

Mi-ar plăcea să vedem cât mai mulți oameni cu o asemenea ambiție, care nu se dau bătuți sau aleg să cedeze presiunilor mentale pe care le aduce vârsta.

 

Sursa

 

Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finantat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013