Ghid de utilizare a transportului in comun

Articol din categoria: ca la noi

Daca alegi sa mergi cu transpotul in comun ar trebui sa respecti cateva norme de comportament social intr-un astfel de mediu, cum ar fi:

1. daca nu intentionezi sa cobori la prima statie, nu stai sa blochezi usa si sa te uiti urat la mine cand iti spun ca vreau sa cobor. Sunt unii care sunt vizibil lezati de faptul ca vrei sa cobori inaintea lor si le pricinuiesti maxim de disconfort.

2. ar fi foarte de folos sa renunti la frica de a utiliza cosmetice cum ar fi sapunul, deodorantul, stick-ul sau parfumul. Nu a murit nimeni pana acum dupa ce le-a folosit.

3. daca ai un rucsac in spate, e recomandat sa il tii in mana in timpul deplasarii, nu de alta dar mai pocnesti pe cate un calator din jurul tau si s-ar putea sa riposteze.

4. incearca sa nu faci in asa fel incat tot autobuzul sa auda ce vorbesti tu la telefon. Chiar nu ma intereseaza ca ai mancat sarmale sau te-ai stricat la stomac.

5. respecta dictonul „what happens in bedroom, stays in bedroom”. Desi tu crezi ca iti etalezi masculinitatea, nu toata lumea o cunoaste pe aia de ai agatat-o aseara in club si ai rupt patul cu ea acasa.

6. meciurile de fotbal nu se joaca in autobuze. Pastreaza semintele pentru peluza, scara blocului sau pentru acasa.

7. castile si handsfree-urile sunt accesibile. Chiar daca nu-ti permiti unele originale, se gasesc in piete variante chinezesti la care sa-ti asculti muzica preferata.

Cam astea sunt probleme cu care m-am confruntat cel mai des in calatoriile zilnice cu RATB-ul. Daca mai stiti si altele, lista ramane deschisa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.