Pana unde merge respectul?

Articol din categoria: ca la noi

Am intrebat astazi pe twitter daca mai respecta cineva profesorii. Am fost surprins sa vad ca toti cei care mi-au raspuns au spus ca in general da, ii respecta, dar isi rezerva si o doza de antipatie sau ura pentru unii dascali. Intru totul de acord as spune. Imi vin si mie in minte cativa profesori pe care i-am avut de-a lungul timpului pentru care am toata consideratia. Atat pentru exemplul pe care mi l-au dat in calitate de oameni si formatori de personalitate cat si petru felul in care m-au facut sa indragesc materia predata de ei. Acum, sa nu pic in dramatism, trebuie sa recunosc ca au fost si cativa pe care inca i-as alerga daca as da ochii cu ei pe undeva.
E adevarat ca au avut destul de  suferit de pe urma taierii salariilor, care erau si asa deja mici fata de cat li s-ar cuveni cu adevarat, e adevarat ca munca nu le este apreciata desi implica un efort considerabil sa poti sa te prezinti mereu in fata a minim 25 de elevi si tot asa.

Dar cand vad ca incearca sa isi ascunda gunoiul sub pres, zau de nu ma apuca toata scarba si lehamitea. Aduc in discutie cazul elevului de clasa XIIa din Piatra Neamt, pe numele sau Tudor Platon,  care a fost exmatriculat pentru ca a facut cateva poze ce aduc  leziuni de imagine unitatii de invatamant. Adica ala e un jegos ca si-a permis sa surprinda elevi fumand in buda sau jucand carti, fapt ce este de un oribil strigator la cer, ceea ce este imposibil pentru o scoala din Romania anului 2011. In loc sa se ia masuri impotriva cauzei, ei elimina direct efectul. Ca noi suntem prosti si o sa-i credem pe cuvant cand ne spun ei ca alea sunt pure inventii facute de dragul de a le face. Noi nu vedem zilnic cum in scoli se rup capete, se bea pana se cade din picioare, se naste la 12 ani, se fumeaza iarba si se trage pe nas. Nu, astea sunt doar cadre rupte din Gangsta Paradise. La noi fetele sunt adevarate zanute si baietii numai cavaleri desavarsiti.

Sunt curios cati dintre batausi sunt exmatriculati. Sau cati dintre elevii problema sunt sanctionati disciplinar altfel decat cu scaderea notei la purtare. Dar aia nu fac poze care sa arate cat de bolnavi suntem, ei isi impart doar pumni. Intre ei. Inside problem.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am o parere fixa: Respectul se castiga, nu se confera. Nici de varsta, nici de pozitie, nici de functie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.