Geamuri mici, să nu tragă curentul

Articol din categoria: andreiu

Nu am să înțeleg vreodată obsesia asta a noastră cu geamurile mici. Probabil reminiscență comunistă, să nu vadă lumea la tine în casă. Altfel nu-mi explic. Văd blocuri care se contruiesc, apartament decente, la 100mp unul de 3 camere, spațiu suficient, compartimentate bine, cu geamuri de zici că sunt ghișee de la ANAF sector 6.

Mici, aproape vitralii, să nu intre lumina, să nu vadă vecinii ce serial urmărești tu pe Netflix, să nu fie mari.

Nu înțeleg de ce. Cât pot fi de scumpe niște geamuri mari? Cât să te coste profilul ăla? Am eu un prieten care face marketing la niște băieti dibaci, vorbim cu el, poate face un discount, numai să avem geamuri mari la case.

Haideți oameni buni, să avem geamuri mari, de sus până jos, să avem lumină în casă, să vedem mai bine, să plătim mai puțin la factură, să ne bucurăm de viață, dacă tot e scurtă și se duce rapid.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  e ca să fie ușor de spălat de Paști

 2. #2 Comentariu nou

  Nu te ajuta clima boss. Vara prea cald, iarna prea frig. Transfer termic prea mare. Asta e scuza tuturor constructorilor la care pun botul majoritatea romanilor. “Esti nebun, iti dai seama cat o sa te coste incalzirea?”

  • #3 Comentariu nou

   cum am zis si pe twitter, saracia o eviti fiind bogat

 3. #4 Comentariu nou

  „Haideți oameni buni, să avem geamuri mari, de sus până jos, să avem lumină în casă, să vedem mai bine, să plătim mai puțin la factură, să ne bucurăm de viață, dacă tot e scurtă și se duce rapid.”

  Andrei, tu porți deja ochelari (de fapt, nu contează asta). Știi de ce nu e bine cu lumină multă, mai ales pentru unul ca tine cu vederea deja rănită?

  Cataracta.
  Te mănâncă la ochi și e păcat de tine/voi.

  Mai bine să am ferestre mici, fără să se vadă ce fac în apartament/casă. Și tot la casă, dacă am banii, să fac ziduri speciali ca vecinii să nu poată vedea în curte. Nu e treaba nimănui ce fac eu în casă, excepțiile fiind administratorul (opțional, la nevoie în caz de urgențe) sau de instalatori, tehnicieni. A-tât. În rest, nu e treaba nimănui.

  Totodată, nu uita că oamenii care vor ferestre mari, să aibă lumină, imediat prima grijă e să-și caute să-și pună jaluzele pe măsură.

  Păi, nu?!?

 4. #5 Comentariu nou

  Pierderea de căldură printr-o fereastra de 1.2×1.5m e echivalentă cu cea printr-un perete de 3x4m. Plus e diferenta mare de costuri la construire. Dar asta nu e o piedică pentru cei bogați.

  • #6 Comentariu nou

   Si mai e problema caloriferelor. Acestea trebuie puse sub fereastra ca sa functioneze corect. Dacă ai fereastra până la pardoseala pierzi spatiu pe un perete adiacent unde trebuie să pui caloriferul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.