farisei in CSR

Articol din categoria: ca la noi

Aflu azi in cele 8 ore de program corporatist o poveste ce m`a suprins si care mi`a facut ziua foarte nasoala. In cele ce urmeaza o sa povestesc ceva greu de digerat dar voi alege sa nu dau nume, desi una dintre parti ar merita sa fie improscata cu noroi la urmatoarele campanii de CSR pe care le va afisa public.
Revenind la povestea care m`a socat. Aflu azi ca o fosta colega are un copil ce sufera de sindromul Down, situatie total discomfortanta si care necesita foarte multa atentie. Numai ca a ei situatie este un pic mai complicata, sotul ei activand in domeniul imobliar si fiind direct si grav afectat de criza actuala. Ceva vreme, tipa tot incerca sa imbine cu succes job-ul si cresterea copilului, apeland ba la concedii de odihna, ba fara plata astfel incat sa poata tina sub control si problemele legate de copil. Intr`o zi a decis sa caute intelegere la ai ei superiori si i`a rugat sa ii schimbe norma, din full-time sa treaca in part-time, astfel putand avea si un venit sigur care sa ii asigure necesarul de existanta, si timp pentru ingrijirea copilului. Conducerea a parut sa de`a dovada de toata buna-vointa din lume, indeplinind intocmai dorinta tipei. Numai ca odata cu numarul de ore, ei i`au schimbat si tipul de contract, trecand de pe perioada nedeterminata pe perioada determinata. Partea aia mai nasoala care m`a oftica pe mine grav este aceea ca dupa expirarea perioadei contractuale, compania nu i`a mai oferit un alt contract, alegand sa intrerupa colaborarea cu ea. Pai vin eu si intreb, cum oare poti sa te bati cu pumnii in piept ca nu stiu ce faci si dregi si te implici activ in sustinerea unor cauze, cand iti renegi proprii angajati exact atunci cand s`ar impune sa ii sustii si sa le oferi sprijin? Ce face tipa in momentul asta si cum se descurca nu am putut afla azi, dar o sa ma interesez.
Cam asta am avut de zis.
Yours trully

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    La fabrica la care amandoi lucram o mai noua decizie, la nivel local ce-i drept dar probabil tacit acceptata si incurajata, este de a nu mai promova/ angaja, in posturi relativ mai importante, femei pt ca… surpriza! la un mom dat raman insarcinate si uite-asa apar o gramada de „probleme” pe care, mai bine, sa le evitam…nu?!?!
    Discriminarea este politica din umbra in HR in corporatii si cred ca nu numai…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.